F1: főnöke kiakadt Grosjean büntetése kapcsán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.31. 15:07
null
Steiner a sportfelügyelőket bírálta Grosjean büntetése miatt (Fotó: AFP)
Feltartás miatt három hellyel hátrébb sorolták Romain Grosjeant a szombati időmérő után, ráadásul a Haas versenyzője egy büntetőpontot is kapott. Főnöke, Günther Steiner szerint teljesen rossz döntést hoztak a sportfelügyelők, akikről egyébként sincs túl jó véleménye az olasz szakembernek.

 

Hiába jutott bea kvalifikációharmadik szakaszába és szerezte meg a 8. rajthelyet Romain Grosjean, csak a 11. pozícióból várhatja a piros lámpák kialvását a bahreini versenyen, amiért a Q1-ben feltartotta Lando Norrist. A McLaren pilótája végül továbbjutott a Q2-be, sőt, később a Q3-ba is, Grosjeant mégis háromhelyes rajtbüntetéssel és egy büntetőponttal sújtották a sportfelügyelők.

A döntésükkel Günther Steiner nem ért egyet – a Haas csapatfőnöke szerint a sportfelügyelőkre amúgy sem jellemző, hogy túl következetesek lennének az ilyen esetekben.

„Nem csinált semmi rosszat – mondta Steiner Grosjeanról. – Ez így helytelen, és ez egyértelműen rossz döntés. A háromhelyes rajtbüntetés még elmegy, de miért kell büntetőpontot is kapnia? Mégis hol élünk? A sportfelügyelők találkoztak a versenyzőkkel a minap, és elbeszélgettek velük. Nem tudom, pontosan miről, de úgy tűnik, hogy időpocsékolás volt. Csak beszélgetnek és beszélgetnek, de végül az alapján döntenek, hogyan éreznek, és nem vesznek számításba egyéb tényezőket.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik