Steiner a sportfelügyelőket bírálta Grosjean büntetése miatt (Fotó: AFP)

 

Hiába jutott be a kvalifikáció harmadik szakaszába és szerezte meg a 8. rajthelyet Romain Grosjean, csak a 11. pozícióból várhatja a piros lámpák kialvását a bahreini versenyen, amiért a Q1-ben feltartotta Lando Norrist. A McLaren pilótája végül továbbjutott a Q2-be, sőt, később a Q3-ba is, Grosjeant mégis háromhelyes rajtbüntetéssel és egy büntetőponttal sújtották a sportfelügyelők.

A döntésükkel Günther Steiner nem ért egyet – a Haas csapatfőnöke szerint a sportfelügyelőkre amúgy sem jellemző, hogy túl következetesek lennének az ilyen esetekben.

„Nem csinált semmi rosszat – mondta Steiner Grosjeanról. – Ez így helytelen, és ez egyértelműen rossz döntés. A háromhelyes rajtbüntetés még elmegy, de miért kell büntetőpontot is kapnia? Mégis hol élünk? A sportfelügyelők találkoztak a versenyzőkkel a minap, és elbeszélgettek velük. Nem tudom, pontosan miről, de úgy tűnik, hogy időpocsékolás volt. Csak beszélgetnek és beszélgetnek, de végül az alapján döntenek, hogyan éreznek, és nem vesznek számításba egyéb tényezőket.”