Az eső és Mick Schumacher balesete mellett a Ferrari elhibázott taktikája jelentett eseményt vasárnap Monacóban (Fotó: AFP)


Nagy-Britannia

The Sun: – Sergio Pérez egy újabb unalmas Monacói Nagydíjat nyert meg. Schumacher balesete ellenére alig volt előzés az egész futamon.
Daily Mail: – Mick Schumacher sokkoló balesete után Sergio Pérez nyerte a jelentős késéssel kezdődő Monacói Nagydíjat. Charles Leclerc a bokszkiállását érintő dráma után csak negyedik lett.
The Guardian: – Ebben a kemény világbajnoki szezonban ez egy meghatározó pillanat volt, a Ferrari pedig annyira alkalmatlannak bizonyult, hogy a bajnoki címre esélyes Charles Leclerc csalódásában a rádióban sikoltozott.

Franciaország

L’Équipe: – Pérez a hercegség hercege. Leclerc változatlanul el van átkozva a hazai futamán. A Monacóban korábban már oly sokszor szerencsétlenül járó Charles Leclerc ezúttal célba ért a Monacói Nagydíjon, de a számára borzasztóan elkeserítő negyedik helyen.
Le Figaro: – Pérez és a Red Bull tökéletes puccsot hajtott végre: Monacóban a második sorból rajtolni valódi hátrány, különösen ha két Ferrari áll az első sorban. De a Red Bull stratégiája tökéletesen működött.

Spanyolország

Marca: – Pérez lehetetlen győzelme Monacóban. Nem gyakori a hercegségben, hogy a harmadik helyről startolva nyer valaki, de Péreznek ez most tökéletes módon sikerült.
El País: – A monacói versenyzőt követő pechsorozat már a fekete mágia eredményének tűnik. A rossz időjárás miatt kialakult káosz összezavarta a Ferrarit és annak stratégáit, Leclerc pedig még dühösebben távozott, mint egy hete Barcelonából.

Olaszország

La Repubblica: – A pole pozícióból a csalódást keltő negyedik helyig. Továbbra is átok ül Charles Leclerc-en a hazai versenyén.

Ausztria

Kurier: – A Monacói Nagydíj megnyerése minden F1-es versenyző egyik legnagyobb álma. Sergio Pérez most valóra váltotta az álmát. A mexikói pilóta pályafutása harmadik futamgyőzelmét aratta, egyben a legnagyobb presztízzsel járót, megelőzve a másodikként célba érő ferraris Carlos Sainz Jr.-t és a világbajnoki pontversenyt változatlanul vezető csapattársát, Max Verstappent.

Svájc

Blick: – Eső- és gumikáosz Monacóban. Monte-Carlo látott már ennél jobb show-t is, még ha a célba érkezéskor Pérez, Sainz, Verstappen, valamint a pole pozícióból startoló Leclerc között mindössze 2.9 másodperc is volt.