F1: „Felvettem egy álarcot…” – Lando Norris kifakadt

Vágólapra másolva!
2020.11.19. 21:45
null
Norris szerint sokkal többet kellene foglalkozni a versenyzők mentális egészségével (Fotó: AFP)
Lando Norris, az F1-es McLaren-istálló versenyzője szerint a sportágnak sokkal többet kellene foglalkoznia a pilóták mentális egészségével – írja az MTI.

 

A 21. életévét múlt héten betöltő brit a McLaren weboldalán megjelent csütörtöki blogbejegyzésében számolt be arról, hogy az autósport elitkategóriájában történt tavalyi bemutatkozása során tele volt szorongással és idegeskedéssel.

„Lehet, hogy úgy néztem ki, mint az új srác a lakótelepen, tele önbizalommal és lelkesedéssel, de valójában nem ez volt a helyzet. Felvettem egy álarcot és igyekeztem elfedni a feszültségemet és a rengeteg szorongást” – írta Norris.

A versenyző kiemelte: bár pályafutása kezdete óta arról álmodott, hogy az F1-ben vezethessen, amikor ez bekövetkezett, arra lett figyelmes, hogy saját képességeit, valamint önmagába vetett hitét kérdőjelezte meg.

„Aggódtam, hogy eleget tudok-e ehhez az egészhez, és folyamatosan összehasonlítgattam magam a csapattársammal, illetve más versenyzőkkel. Nem tudod kiverni ezeket a gondolatokat a fejedből, és nagyon nehéz megbirkózni velük, biztos vagyok benne, hogy más pilóták is küszködtek ezekkel korábban” – fogalmazott Norris. Hozzátette: senki sem akarja előnybe hozni a riválisokat azzal, hogy gyengének mutatja magát, de szerinte az F1-ben nem beszélnek eleget a mentális egészségről, pedig szükség lenne rá.

Norris most nyolcadik a világbajnoki pontversenyben, és egy ponttal szerzett kevesebbet csapattársánál, a spanyol Carlos Sainznál, aki jövőre már a Ferrarinál versenyez majd.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik