F1: félmillió dolláros kárt okozhatott Schumacher a Haasnak

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.05.23. 12:48
null
Csúnyán összetört Schumacher Haasa a monacói harmadik edzésen (Fotó: DPPI)
Csak a rajtrács legvégéről kezdheti meg Formula–1-es pályafutása első Monacói Nagydíját Mick Schumacher, ráadásul a futamon való részvételt külön kérvényeznie kellett a Haasnak. A német újonc még a harmadik szabadedzésen törte össze az autóját annyira, hogy részt sem tudott venni az időmérőn.

 

Mick Schumacher a monacói harmadik szabadedzés utolsó perceiben csapta a falnak az autóját a kaszinónál, ezért hamar biztossá vált, hogy a jelentős sérülések miatt német újoncnak ki kell hagynia az időmérőt. Schumacher így csak a rajtrács végéről kezdheti meg a 78 körös futamot, s bár egyes elemek nem sérültek annyira a 47-es számon, hogy azokból is újat szereljenek be az autóba, az anyagi károsodás így is hatalmas.

„A kár elég nagy: ki kellett cserélni az első és a hátsó szárnyat, illetve a komplett bal oldali felfüggesztést, a váz azonban sértetlen maradt, így abból nem kellett új – árulta el Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke. – Rendbe tudjuk hozni az autót a versenyre, de a kár így is jelentős, nagyjából háromszáz és ötszázezer dollár közötti lehet. Tudják, ennyibe kerül egy ilyen autó. Azt már korábban is elmondtam, hogy az első szárny önmagában százötvenezerbe kerül.”

Mivel Schumacher nem vett részt a szombati időmérőn, a csapatának engedélyért kellett folyamodnia a Nemzetközi Automobil-szövetségnél (FIA), hogy a versenyzőjük így is elrajtolhasson a futamon.

A Monacói Nagydíj vasárnap 15 órakor veszi kezdetét!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik