F1: „Fájdalmas, hogy a Mercedes és a Ferrari más kategória”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.14. 18:14
Hiába tűnt úgy, hogy idén csökkenhet a különbség a csapatok között, és izgalmasabb csatákat láthatunk, Carlos Sainz Jr., a Toro Rosso versenyzője szerint a topcsapatok még mindig nagyon messze vannak a többiektől.

Bár a szezon első két versenyén láthattunk néhány izgalmas párharcot, Sainz szerint a középcsapatoknak esélyük sincs harca szállni a topcsapatok ellen, ami nagyon rosszat tesz a sportágnak.

„Számomra ők teljesen különálló kategória, ezért nem is figyelek rájuk – ismerte el a spanyol. – Vicc, hogy már nem is igazán versenyzünk ellenük, nincs esélyünk a dobogóra. Ez kissé fájdalmas a számomra, de elismerem, ha a Ferrari vagy a Mercedes versenyzője lennék, nem érdekelne a dolog. Nem tetszik, hogy ekkora az eltérés a csapatok között, de talán ezt még Hamilton sem élvezi, bár neki ott van Vettel, akivel csatázhat, ami izgalmas lehet."

Sainz szerint nincs sok esély arra, hogy az erőviszonyok jó irányba változnak, hiszen az is a pénzen múlik, hogy ki mennyit tud fejlődni. Ez pedig főként a gyári csapatoknak kedvez.

„Azt hiszem, hogy a különbség csak nőni fog a későbbiekben, és ezt sajnálom. Ez annak tudható be, hogy egyes csapatoknak több pénzük van, de az olyan istállók is, mint a Renault, előre törhetnek a nagyobb költségvetésük miatt. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy James Key, a technikai igazgatónk előrukkol néhány fejlesztéssel, így lesznek izgalmas csatáink" – reménykedik a spanyol pilóta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik