F1: ezen a versenyhétvégén biztosan lesz sprintfutam

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.03.11. 14:22
null
Silverstone lesz az egyik helyszín, ahol idén két versenyt is rendeznek (Fotó: AFP)
Stefano Domenicali, a Formula–1 vezérigazgatója megerősítette, hogy a Brit Nagydíj hétvégéjén nem egy, hanem két futamot is rendeznek, ugyanis Silverstone lesz az egyike azoknak a helyszíneknek, ahol kipróbálják a sprintversenyeket.

 

Bár a sprintversenyek ötletéért még mindig nem rajonganak a csapatok és a versenyzők, egyre inkább úgy tűnik, hogy rövid időn belül meg kell barátkozniuk vele. Bár a korábbi hírek szerint Montréalban, Monzában és Interlagosban próbálták volna ki idén a szombati, rövidebb futamokat, Stefano Domenicali nemrégiben egy új helyszínt nevezett meg biztos befutóként.

„Természetesen nem szeretnénk elvenni a nagydíj presztízsét, és továbbra is az marad a hétvége fénypontja – szögezte le az F1 vezérigazgatója a Daily Mailnek.Pénteken megtartjuk az időmérőt, szombaton pedig a sprintversenyhez tartozó kvalifikációt, így a verseny előtti napon is lesznek izgalmas történések. Ez plusz tartalommal szolgál a rajongók, a média és a közvetítők számára.”

Bár az összes részletet még nem dolgozták ki a sprintversenyekkel kapcsolatban, Domenicali néhányat elárult közülük.

„Nagyjából fél óráig tart a verseny. A végén nem lesz díjátadó ceremónia, arra vasárnapig várni kell. A versenyzők azonban kapnak pontokat, bár azt még nem döntöttük el, hogy pontosan hányat. Annyit még elmondhatok, hogy Silverstone-ban lesz sprintfutam” – jelentette be a szakember.

Simon Roberts, a Williams csapatfőnöke kiemelte, hogy a jutalmazás mindenképp fontos az ilyen futamok esetében, ugyanis ellenkező esetben a versenyzők nem lennének túl motiváltak, hogy nagyobb csatákba menjenek bele.

„A versenyek közül a nagydíj a legfontosabb. Szóval meg kell találni az egyensúlyt, amelyben a sprintverseny kellően izgalmas, és újabb lehetőséget adunk a versenyzőknek, hogy harcba szálljanak egymással – szögezte le. – Viszont azt szeretnénk, hogy az elejétől a végéig csatázzanak, és ne szálljanak ki azért, mert úgysem kapnak érte pontot. Másrészről azonban azt is szem előtt kell tartanunk, hogy nem ez lesz az első számú verseny. Az vasárnap lesz, és meg kell őriznünk annak a szellemét.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik