F1: Ez nagyon szokatlan – a Red Bull-főnök Verstappenről

Vágólapra másolva!
2016.10.24. 12:09
A Red Bull istálló értetlenül áll Max Verstappen Amerikai Nagydíjon végrehajtott kerékcseréje előtt. A holland minden előzmény nélkül, egy félreértett üzenetet követően a bokszba hajtott új gumikért, a csapat nem készült fel rá, így Verstappen a 4. helyről visszacsúszott a 6. pozícióba, mielőtt váltója meghibásodásából kiesett.

„Ez nagyon szokatlan, egyszer csak jött a bokszutcában, és közölte, hogy »itt vagyok« – mondta Christian Horner csapatfőnök. – Ha nem tudjuk, hogy érkezik a pilótánk, nem vagyunk valami jók a gyors kerékcserében. Mondtuk neki, hogy húzzon bele, kerüljön közel Rosberghez a kiállása előtt, hátha a Mercedes elé tudunk vágni, de ez még két körrel korábban volt.”

Ebből is látszik, hogy nem véletlenül beszélnek a mérnökök gyakran szájbarágós stílusban a pilótákhoz, egy félreértésen múlhat a verseny végkimenetele.

„Max kiesését sajnálom, jó esélye volt rá, hogy így is megelőzze a két Ferrarit” – mondta Horner, aki szerint nem feltétlenül a Verstappen kiesésekor elrendelt virtuális biztonsági autós időszakon múlt, hogy az ekkor kereket cserélő Rosberg Daniel Ricciardo előtt ért célba.

„Határeset volt, hogy Rosberg Daniel előtt vagy mögött tér vissza a pályára. Ha mögötte is érkezik, friss lágy gumikon sokkal gyorsabb, legfeljebb küzdött volna érte, nem ajándékba kapja” – mondta Horner.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik