F1: Ez félreértés, nem három évre köteleztem el magam – Wolff

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.12.20. 12:31
null
Wolff egy életre kötelezte el magát a Mercedesnél (Fotó: AFP)
Toto Wolff további három évre írt alá a Mercedes csapatfőnökeként, úgy érzi, félreértették az új szerződését, hiszen új részvényeivel nemcsak erre az időintervallumra, hanem egy egész életre kötelezte el magát az „ezüstnyilakhoz".

 

Mint beszámoltunk róla, a Mercedes pénteken több fontos bejelentést is tett, hiszen amellett, hogy további három évig Toto Wolff fogja betölteni a csapatfőnöki posztot és ellátni az ügyvezető igazgatói feladatokat is, szignifikánsan átalakultak a tulajdonosi viszonyok. A csapathoz idén csatlakozó, vegyiparban érdekelt Ineos ugyanis felvásárolta az F1-es alakulat részvényeinek egyharmadát, a Daimler az eddigi 60 százalékát 33-ra csökkentette, míg Wolff a sajátjait 33 százalékra növelte, vagyis egyenlő arányban oszlanak el a befektetők között a részvények.

Bár az osztrák szerződése rugalmas, vagyis lehetősége lesz a következő három évben módosítani a pozícióján a szervezeten belül, a csapatfőnök úgy véli, sokan félreértették az új szerződését. Elmondása szerint azzal, hogy 33 százalékra növelte a részesedését, nem csak három évre kötelezte el magát.

Ez félreértés, nem három évre köteleztem el magam, hanem egy egész életre – utalt arra a Motosport-Total.comnak adott nyilatkozatában, hogy nem áll szándékában a jövőben sem eladni a részvényeit. – Most hárman tulajdonoljuk a céget. A csapatfőnöki poszton kívül vezérigazgató vagy az igazgatóság elnökeke is lehetek. A lényeg, hogy a Mercedes kötelékében vagyok, és ez belátható időn belül nem is fog változni" – tette hozzá a trófeákat a pénteki virtuális FIA-gálán átvevő osztrák.

 

Wolff jövője tehát már biztos, Lewis Hamilton új szerződése azonban továbbra is várat magára. Bár a brit kijelentette, bízik benne, hogy még karácsony előtt pontot tehet a tárgyalások végére, nem kizárt, hogy csak a március 2. és 4. között megrendezendő barcelonai teszt előtt születik meg a megállapodás. A hétszeres világbajnok ugyanakkor azt már tisztázta, hogy 2021-ben még maradna, és elmondta, üdvözli Wolff döntését.

Nagyon fontos vezető a csapaton belül, aki nélkül nem lettek volna lehetségesek ezek a sikerek. Nagyszerű figura, és szerintem a gárda hosszú távon egyértelműen jobban jár vele. Jó látni a Mercedes elkötelezettségét is. Már az elmúlt években is nagyon magasra tettük a lécet, de úgy gondolom, most minden a legjobb kezekben van, és nagyszerű jövő áll előttünk" – osztotta meg a gondolatait.

A Mercedes idén sorozatban a hetedik konstruktőri és egyéni címét szerezte meg, amivel új rekordot állított fel a Formula–1 történetében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik