Ralf Schumacher szerint Lewis Hamiltonnak ideje lenne megállapodnia a Mercedesszel (Fotó: AFP)

 

Szűk egy hónappal a Mercedes 2021-es autójának leleplezése előtt továbbra sem biztos az istálló pilótafelállása. Lewis Hamiltonnal ugyanis – legalábbis a hivatalos bejelentés hiánya miatt – úgy tűnik, hogy egyelőre nem sikerült teljesen megállapodni. Bár a március eleji autóbemutató előtt valószínűleg eldől a hétszeres világbajnok jövője, a hónapok óta tartó „huzavonáról” sokan már igencsak rossz véleménnyel vannak.

Köztük van Ralf Schumacher is, aki egyenesen kínosnak találja, hogy a mezőnyből egyedüliként éppen Hamilton nem rendelkezik még szerződéssel a 2021-es idényre.

„Ez elég rossz és egy kicsit már kínos is. Februárban járunk, és a Formula–1 legjelentősebb versenyzőjének, egy hétszeres világbajnoknak még nem biztos a jövője – mondta a hatszoros F1-es futamgyőztes a német Speedweeknek.Mindig azt hallom, hogy ez már csak a pénzről szól, viszont remélem, hogy ez nem így van. Ha valakinek, akkor Hamiltonnak különösen meg kell értenie, hogy ezekben az időkben nem követelheti a száz százalékát annak, amit szeretne.”

Schumacher arra a kérdésre is válaszolt, Hamiltonnak mennyire van oka aggódnia amiatt, hogy esetleg nem sikerül megegyeznie a Mercedesszel. A címvédő istállónak ugyanis ebben az esetben nem okozna nagy problémát megtalálni a versenyzőt, aki a hétszeres világbajnokot pótolná, hiszen George Russellt már most is Hamilton utódjának tartják.

„Lewisnak erről semmiképp sem szabad megfeledkeznie” – szögezte le a fiatalabbik Schumacher testvér.