F1: ennyit kereshet Hamilton a Mercedesnél az új szerződésével

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.07.03. 17:05
null
Lewis Hamilton sokat keres azzal, hogy további két évig marad a Mercedesnél (Fotó: AFP)
További két évig biztosan marad a Mercedesnél és a Formula–1-ben Lewis Hamilton, s az angol The Sun arról is beszámolt, mekkora fizetésért írt alá újra a jelenlegi csapatával.

 

Kissé váratlanul, az Osztrák Nagydíj szombati napján jelentették be a Mercedesnél, hogy szerződést hosszabbítottak Lewis Hamiltonnal. A hétszeres világbajnok az előző idényt követően csak hosszas egyeztetések után és csupán egy évre írt alá a német istállóval, a mostani szerződése azonban további két szezonra szól.

A részletek a két fél között maradtak, ám a The Sunnál úgy tudják, hogy Hamilton alapfizetése évi 40 millió font lesz 2022-ben és 2023-ban, vagyis a brit versenyző 80 millió fontot kereshet – talán a Formula–1-es pályafutása utolsó két idényében.

„Nehéz elhinni, hogy már közel kilenc éve dolgozhatok együtt ezzel a nagyszerű csapattal, és izgatott vagyok, amiért együtt folytatjuk a következő két évben is – mondta Hamilton a szerződéshosszabbításának bejelentése után. – Nagyon sok mindent elértünk együtt, de még mindig sokat tehetünk közösen a pályán és azon kívül is. Nagyon büszke és hálás vagyok azért a támogatásért, amit a Mercedestől kaptam. Köszönet jár a csapat összes elkötelezett és tehetséges tagjának, akinek a kemény munkája lehetővé tesz mindent, továbbá a vezetőknek, akik továbbra is bíznak bennem."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik