F1: Előnyben lesznek, akik online versenyeznek – Rosberg

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.06.08. 11:02
null
Rosberg sokat szimulátorozna az aktív versenyzők helyében (Fotó: AFP)
A Formula–1-nek a 2016-ban megszerzett bajnoki címét követően búcsút intő Nico Rosberg úgy gondolja, előnybe kerülhetnek azon versenyzők, akik a hosszú kényszerpihenő ideje alatt sokat szimulátoroztak.

 

A sorozat vezetősége múlt héten hivatalosan is bejelentette, hogy július 5-én veszi kezdetét a 2020-as idény. A pilóták így meglehetősen hosszú kényszerpihenő után állhatnak újra munkába, hiszen legutóbb december 1-jén teljesítettek versenykörülmények között Abu-Dzabiban. A hosszú kihagyás több szakértő és F1-es szereplő szerint is pluszizgalmakat és szokatlan hibákat eredményezhet, 2016 világbajnoka, Nico Rosberg azonban úgy véli, azon versenyzők könnyebb helyzetben lesznek, akik az elmúlt hónapokban online vettek részt futamokon.

A Formula–1-által indított és a hétvégén véget érő virtuális e-sport-nagydíjsorozatban eddig összesen tizennégy aktív pilóta indult, igaz, csak hatan rajtoltak el többnyire valamennyi futamon: a háromszoros győztes George Russell, a kétszer diadalmaskodó Charles Leclerc, az egyszer nyerő Alexander Albon, illetve Lando Norris, Antonio Giovinazzi és Nicholas Latifi. Más futamokon részt vett még rendszeresen Max Verstappen, illetve Sebastian Vettel is próbálkozott, azonban Kimi Räikkönen vagy éppen a hatszoros világbajnok Lewis Hamilton kerülte ezeket az eseményeket.

„Ha még mindig aktív lennék, akkor minden egyes nap órákat töltenék a szimulátorban. Meggyőződésem, hogy segítene formában tartani magam. Ha Roger Federer öt hónapon keresztül a teniszpálya közelébe sem menne, akkor sehol sem lenne, amikor visszatér. Az F1-es versenyzőkkel ugyanez a helyzet. Úgy hiszem, a szimulátorban legalább van egy kis lehetőséged arra, hogy szinten tudd tartani magad. Pontosan ezért kimaxolnám" – mondta a vasárnapi virtuális Azeri Nagydíj felvezető műsorában.

Érdekes lesz látni, hiszen néhány versenyző jóval több időt töltött el online versenyzéssel, mint a többiek. Kíváncsi vagyok, hogy előnyben lesznek-e, amikor újra elindul a versenyzés. Én arra fogadok, hogy igen. Nagyon tisztán emlékszem az első téli szünetem utáni visszatérésre, és akkor csak három hónapról volt szó, nem ötről. Az első körödön érzed, hogy jóval kevesebb az energiád, mindent megteszel, hogy egy kicsit gyorsabb legyél. Ezt követően már nincs is elég kapacitásod a dolgok memorizálására vagy éppen a beállítások finomítására. Úgy érzed, totálisan berozsdásodtál, és ezek a srácok pontosan ugyanezt fogják érezni. Tehát biztos vagyok benne, hogy akár csak egy kis online versenyzés is segíthet" – tette hozzá.

A virtuális nagydíjsorozat állása egy versennyel a vége előtt:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik