Vettel a boxutcában (Fotó: Getty Images)

 

Az innovatív, számos érzékszervre ható installáció, az „Il Pitstop” 11 városra kiterjedő roadshow keretében járja be Európát. A budapesti állomáson július 26. és 31. között a nagyközönség is megtekintheti ezt az élményt a Westend bejáratánál: megnézhetik annak az Aston Martin AMR22 versenyautónak a tökéletes mását, amellyel Sebastian Vettel és Lance Stroll versenyez. A rendezvényen Jessica Hawkins, a csapat Driver Ambassadorja (Versenyző Nagykövete) is jelen volt.

„Világviszonylatban a sportág rajongóinak kevesebb mint ötöde jutott el eddig személyesen egy-egy versenyre az elmúlt öt évben, ezért döntöttünk úgy, hogy ezen a multiszenzoros, egyedi megoldáson keresztül tesszük lehetővé számukra, hogy megéljék az Aston Martin garázsának és boxutcájának hangulatát több európai városban, köztük Budapesten is” – mondta Hruska Rita, a Dreher Sörgyárak nemzetközi márkákért felelős marketing menedzsere. Ennek részeként a látogatók testközelből csodálhatják meg annak az Aston Martin AMR22 versenyautónak a tökéletes mását, amellyel Sebastian Vettel és Lance Stroll versenyez, felvételről ugyan, de belehallgathatnak a mérnökök és a versenyzők beszélgetéseibe, valamint azt is kipróbálhatják, mennyi idő alatt tudnak kereket cserélni a csapat garázsában, amelynek utánozhatatlan illata szintén része az installációnak.

Az Il Pitstop tökéletes lehetőség arra, hogy a Peroni Nastro Azzurro 0.0% nagyszerű íze mellett legyenek testközelben a rajongók azzal a sporttal, amit szeretek” – közölte Vettel, az Aston Martin pilótája.

Az élet számos területén megjelenő tudatosság fontosságáról beszélt a budapesti rendezvény sztárvendége, Jessica Hawkins, aki tavaly óta a csapat Driver Ambassadorja (Versenyző Nagykövete). A 27 éves brit versenyző elárulta, hogyan készül fel fizikailag és mentálisan a versenyekre a W-sorozatban, valamint a brit túraautó bajnokságban, és mivel kaszkadőrként is dolgozik, a James Bond filmek néhány kulisszatitkába is beavatta a hallgatóságot.

A roadshow további állomásai
Augusztus 3–7: Sopot
Augusztus 11–13: Göteborg
Augusztus 18–22: Berlin
Augusztus 26–szeptember 4: Amszterdam
Szeptember 7–12: Milánó
Szeptember 17–25: Bukarest