F1: Életem legszörnyűbb futama volt a Japán GP - Massa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.09. 15:16
null
Beszélni sem kellett volna – ez a kép mindent elmond a sajtótájékoztató hangulatáról
Felipe Massa élete legrosszabb F1-es nagydíjhétvégéjének nevezte a múlt heti Japán Nagydíjat az Orosz GP csütörtöki hivatalos FIA-sajtótájékoztatóján. Az elmúlt évek legszomorúbb sajtóbeszélgetésén a szuzukai balesete következtében súlyos agykárosodást szenvedő Jules Bianchiról beszélve a versenyzőket a sírás kerülgette.

„Ez volt életem legszörnyűbb versenye – mondta Massa, aki a 2009-es Magyar Nagydíj időmérő edzésén maga is súlyos fejsérüléseket szenvedett, Budapesten életmentő műtétet kellett végrehajtani rajta. – Borzasztó volt, a balesetem hétvégéjénél már csak azért is rosszabb számomra, mert abból a Magyar Nagydíjból semmire sem emlékszem. Minden nap gondolok Jules-re, nagyon nehéz visszagondolni arra, ami történt. Talán ha beülünk az autóba, könnyebb lesz, érte fogunk versenyezni.”

Fernando Alonso nehezen találta a szavakat.

„Jules-ért imádkozunk, mindig rá gondolunk. Nem lehet elmondani, mennyire rosszul érzi magát az ember egy ilyen baleset után. Ez a hétvége is nagyon nehéz lesz számunkra, de készen állunk a versenyzésre, profik vagyunk, de érte versenyzünk” – mondta Alonso.

Adrian Sutil, akinek az autóját mentették, miközben Bianchi a traktornak ütközött, szintén rendkívül halkan és könnyes szemmel beszélt.

„Mit mondjak? Nagyon nehéz. Sokkoló pillanat volt, nem tudok beszélni róla. Annyit tehetünk, imádkozunk Jules-ért, és reménykedünk benne, hogy jobb híreket kapunk róla. Próbálunk profik lenni, de nem könnyű” – mondta Sutil.

Sebastian Vettel bőbeszédűbb volt, a körülményekről is beszélt, és arról, mit lehetne tenni.

„Utólag könnyű azt mondani, hogy ezt vagy azt tenni lehetett volna. Vannak levonható tanulságok, és tudjuk, mi az, amin már egy hét távlatában is javítani lehet. Ha a megoldás a biztonsági autó azonnali beküldése, azt nem nehéz kivitelezni, de attól tartok, ez nem old meg mindent – mondta Vettel. – Erőt kívánunk Jules-nek a küzdelméhez.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik