Teljes homály – a második pénteki F1-es edzés is elmaradt a köd miatt

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.10.09. 14:42
null
Ez volt a legizgalmasabb látvány pénteken a Nürburgringen (Fotó: AFP)
Az Eifel Nagydíj első gyakorlása után a délutáni tréningen sem hajthattak pályára a versenyzők, így az időjárás gyakorlatilag törölte a pénteki programot a Nürburgringen. A mezőnynek – amely 2013 után tért vissza a legendás pályára – legjobb esetben is csak a szombati, utolsó szabadedzés marad a felkészülésre.
1. EIFEL NAGYDÍJ
OKTÓBER 9., PÉNTEK
1. szabadedzés: törölve
2. szabadedzés: törölve
OKTÓBER 10., SZOMBAT
3. szabadedzés: 12.00–13.00
Időmérő: 15.00–16.00
OKTÓBER 11., VASÁRNAP
A verseny (60 kör, 308.617 km) rajtja: 14.10
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Október 25., 14.10
Portugál Nagydíj, Portimao
November 1., 13.10Emilia Romagna-i Nagydíj, Imola
November 15., 11.10Török Nagydíj, Isztambul

Nem szállt fel a köd a Nürburgringen péntek délután, így teljesen kárba veszett a Formula–1-es Eifel Nagydíj első napja.

Egy pillanatig sem váltott zöldre a bokszutca lámpája, mert a mentőhelikopter nem szállhatott fel, így pedig nem kockáztathatják meg a körözést, mert baleset esetén nem tudnák időben kórházba szállítani a sérülteket.

A versenyzők és a csapatok edzésnapja a ködbe veszett, a közönség pedig órákon át ült a lelátókon, várva a csodát, és látva a semmit. A szerencséseket mutatta a kamera, örülhettek saját látványuknak az óriáskivetítőn, de nyilván nem erre számítottak, amikor kifizették a fejenként 200 eurós hétvégi bérletet.

Persze az időjárást nagyon nehéz befolyásolni, kár is utólag ezen keseregni, csak abban reménykedhetnek a csapatok, pilóták, jegytulajdonosok és az eseményt a tv-n követők, hogy a hétvége hátralévő részére jobb lesz az idő.

A program szombat délben a harmadik szabadedzéssel folytatódik, remélhetőleg már köröző autókkal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik