F1: egyre valószínűbb Hamilton újabb rajtbüntetése?

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.11.12. 15:07
null
Elképzelhető, hogy Lewis Hamilton új motort kap a Brazil Nagydíj előtt (Fotó: AFP)
Bár Lewis Hamilton egyelőre nem tud arról, hogy új motort kapna Interlagosban, a pletykák nem csitulnak azzal kapcsolatban, hogy akár ezen a hétvégén, akár a hátralévők valamelyikén újabb hátrasorolással kellene szembenéznie a motorcsere miatt.

 

A Török Nagydíj előtt került be az ötödik belső égésű motor a 44-es számú Mercedesbe, így hiába nyerte meg az isztambuli időmérőt Lewis Hamilton, csak a 11. pozícióból vághatott neki annak a versenynek. Mexikóban aztán szárnyra kaptak a pletykák a hétszeres világbajnok újabb motorcseréjének lehetőségéről, ám végül Hamiltonnak nem kellett hátrasorolással szembe néznie az előző versenyhétvégén.

1. SAO PAULÓ-I NAGYDÍJ
NOVEMBER 12., PÉNTEK
1. szabadedzés: 16.30–17.30
Időmérő: 20.00–21.00
NOVEMBER 13., SZOMBAT
2. szabadedzés: 16.00–17.00
Sprintkvalifikáció: 20.30–21.00
NOVEMBER 14., VASÁRNAP
A verseny (71 kör, 305.909 km) rajtja: 18.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
November 21., 15.00Katari Nagydíj, Lusail
December 5., 18.30Szaúd-arábiai Nagydíj, Dzsidda
December 12, 14.00 Abu-dzabi Nagydíj, Abu-Dzabi

Csakhogy a pletykák nem csillapodnak azzal kapcsolatban, hogy Hamilton nem ússza meg egyetlen plusz motorral a szezont, és erről természetesen magát a versenyzőt is megkérdezték a csütörtöki sajtótájékoztatón Brazíliában.

„Egylőre nem kommentálhatom a híreket. Amennyire tudom, rendben van a motorom, de később minden kiderül. Még nem egyeztettünk a mérnökeimmel” – mondta Hamilton.

Bár Mexikóban állítólag gond adódott a víznyomással a 44-es számú Mercedes erőforrásában, amíg nem szükséges mindenképpen kicserélni a motort az autóban, addig a címvédő istállónál kivárhatnak a legmegfelelőbb helyszínre, ahol Hamilton könnyebben tudná előreverekedni magát a futamon. A hétszeres világbajnok szerint ez a helyszín nem éppen Interlagos.

„Ez a pálya nem túl jó az előzéseket tekintve – vélekedik Hamilton. – Persze van egy elég hosszú egyenes, de ettől függetlenül úgy gondolom, hogy itt az egyik legrosszabb a helyzet az felzárkózást illetően. Nagyjából 1.1 másodperces előnyben kell lennie az autónknak ahhoz, hogy ötven százalék esélyünk legyen az előzésre, ami őrület, szóval itt nem lenne túl jó felzárkózni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik