Az igazi áttörést a múlt évi Szahíri Nagydíj jelentette a fiatal brit pilótának, amikor is a koronavírussal megfertőződő Lewis Hamilton helyetteseként ült be a mezőny legerősebb autójába. A futamon remekül teljesítő Russellt balszerencsék sorozata fosztotta meg élete első futamgyőzelmétől.

Nem titok, hogy Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke számol vele a közeljövőben. De hogy ez mit takar, arra egyelőre senki sem tudja a választ.

George Russel reagált Hamilton hallgatására (Forrás: AFP)

Russell már nem érez magán extra nyomást. Állítása szerint már bizonyíthatta, hogy mire képes a címvédő Hamilton autójával, már nem arra kell koncentrálnia, hogy felfigyeljenek rá.

„A kapcsolatunk Toto Wolffal és a Mercedesszel jobb, mint valaha. Tisztában vannak a helyzetemmel, pontosan tudják, hogy a győzelmekért és a bajnoki címért akarok küzdeni. Bahreinben láthatták, hogy mire is vagyok képes. Innentől kezdve csak magamra kell koncentrálnom és nem kell zaklatnom őket”
– nyilatkozta Russell a Press Associationnek.

Az biztos, hogy idén a Mercedes két pilótája, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas csupán egy-egy évre írták alá szerződésüket, így a fiatal pilóta bármelyikük utódja lehet.

Nem csoda, hogy a találgatások Russell szerződtetésével kapcsolatban egyre erősödnek. Sokak szerint Hamilton az idén megdönti a tavaly beállított rekordját és a 8. világbajnoki címe után távozik, helyére pedig Russell kerül, míg mások arra számítanak, hogy Bottas ülését foglalhatja el a brit.  Az, hogy Hamilton utódja vagy új csapattársa lehet-e, meghatározó kérdés a fiatal pilóta karrierjében. Hamilton az előző idény első felében nem győzte dicsérni Russellt, ám azt követően, hogy a koronavírus-fertőzése során a Williams ifjú versenyzője pótolta, feltűnően csendes volt helyettesének teljesítménye kapcsán.

„Egyáltalán nem beszéltünk a futam óta. A viszonyunk jó Lewisszal, nincsenek problémáink. Nem tudom, mire kellett volna számítanom, mit mondhatott volna a verseny után. De azt sem tudom, én mit éreztem volna, ha valaki a williamses ülésemben versenyzett volna…”
– nyilatkozta Russell megértően Hamilton hallgatásáról.

A brit pilóta szerint várhatóan augusztusig eldől, hol folytatja pályafutását.