F1: Egy pohár vizet találtunk a sivatagban - Ross Brawn

Vágólapra másolva!
2013.03.26. 07:13
Ross Brawn, a Formula–1-es Mercedes-istálló csapatfőnöke reagált Niki Lauda tanácsadó és Toto Wolff ügyvezető Malajziai Nagydíj utáni nyilatkozatára, amely szerint nem lett volna szabad Nico Rosberget Lewis Hamilton mögött tartani a futam hajrájában. Az angol szakember nem bánta meg a döntését.

„A verseny utáni értekezleten kérdezték tőlem, miért döntöttem úgy, hogy a pilóták tartsák a pozíciójukat. A következő analógiát hoztam fel. Megy egy ember a sivatagban, és talál egy pohár vizet. A legrosszabb, ami történhet vele, hogy kiborítja – mondta Ross Brawn. – A mi helyzetünkben a harmadik és a negyedik helyezés jelentette a pohár vizet, nagy butaság lett volna egy esetleges balesettel megválni tőle. Nagyszerű eredmény ez, nem akartam kockáztatni."

„Mindkét pilóta autójába kevesebb üzemanyagot töltöttünk a kelleténél, mert az előzetes számításaink szerint ennyivel tudtuk volna a leggyorsabban teljesíteni a futamot. Így Nico hiába előzte volna meg Lewist, annyira neki is spórolnia kellett volna, hogy ne érhesse utol az első kettőt. Levontuk a tanulságokat a következő futamra. Mindkét pilótát dicséret illeti, éretten reagáltak a helyzetre, és tették a dolgukat" – tette hozzá Brawn.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik