F1: egy évvel elhalasztják a 2021-es szabályváltozásokat – hivatalos

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.03.19. 18:21
null
Nemcsak a versenyeket halasztják el, hanem a jövőre tervezett szabályváltozásokat is eltolják (Fotó: AFP)
A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) hivatalosan bejelentette, hogy 2022-re halasztja a 2021-re tervezett szabályváltozások bevezetését.

 

Mint arról beszámoltunk, először összesen kilenc Formula–1-es csapat támogatta a 2021-es szabályok elhalasztását – egyedül a Ferrari várt még a döntéssel. Az istállók ezt követően csütörtökön telekonferencián vettek részt az FIA-val és az sorozat vezetőségével, s egyhangúlag megszavazták a szabálymódosítás halasztását.

ELMARAD A MONACÓI NAGYDÍJ
Csütörtökön késő délután a Monacói Automobil-szövetség közleményben tudatta, hogy idén nem rendezik meg a Monacói Nagydíjat a koronavírus-járvány miatt. Ez azt jelenti, hogy 1955 óta első alkalommal fordul elő, hogy egy idényben nem lesz F1-es futam a hercegségben. Bővebben itt.

Emellett a gárdák a koronavírus-járvány gazdasági hatásai miatt abban is megegyeztek, hogy a 2020-as karosszériát használják a következő idényben is, és az sincs kizárva, hogy további elemek fejlesztését is befagyasztják költséghatékonysági célokból.

Jövőre tehát a 2020-as szabályok lesznek érvényben, de a költségvetési limit bevezetése nem csúszik, már a következő évben életbe lép.

A szabályváltozásokkal, illetve a halasztással kapcsolatos tervezetre még a Motorsport-világtanácsnak is rá kell bólintania, azonban ez csak formalitás, hiszen valamennyi fél egyetértett a módosításokban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik