F1: Egészen mostanáig voltak fájdalmaim – Alonso

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.05.07. 11:37
null
Alonso válla és a térde is megsérült a februári balesetben (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Alpine spanyol versenyzője, Fernando Alonso elismerte, egészen mostanáig voltak fájdalmai a február 11-i kerékpárbalesetét követően.

 

 

51. SPANYOL NAGYDÍJ
MÁJUS 7., PÉNTEK
1. szabadedzés: 11.3012.30
2. szabadedzés: 15.00–16.00
MÁJUS 8., SZOMBAT
3. szabadedzés: 12.00–13.00
Időmérő: 15.00–16.00
MÁJUS 9., VASÁRNAP
A verseny (66 kör, 308.424 km) rajtja: 15.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Május 23., 15.00 Monacói Nagydíj, Monte-Carlo
Június 6., 14.00
Azeri Nagydíj, Baki
Június 13.Török Nagydíj, Isztambul

Mint ismert, Fernando Alonso február 11-én szenvedett balesetet kerékpáredzés közben a svájci utakon, Lugano közelében. A pilótát állkapocssérüléssel szállították kórházba, ahol korrekciós műtéten esett át, amit követően további 48 órát töltött el az intézményben, mielőtt kiengedték volna. Bár a kétszeres világbajnok nem tudott részt venni az Alpine autóbemutatóján, a visszatérését nem fenyegette az incidens, hiszen a márciusi téli teszten már a mezőnyt erősítette.

A spanyol bemutatkozása ugyanakkor nem alakult eddig túl eredményesen: Bahreinben egy csomagolópapír okozta a kiesését, míg Imolában és Portugáliában az időmérőn, valamint a versenyen is a csapattárs, Esteban Ocon mögött zárt. A pilóta elmondása szerint egyelőre nem érzi teljesen magabiztosan magát az A521-esben, de kiemelte, az eddigi gyengébb teljesítményére nem lehet kifogás az, hogy kevés ideje volt felkészülni, illetve az sem, hogy a februári baleset utóhatásai továbbra is kísérik.

Ez nem olyasmi, amiről nem szeretek beszélni, hiszen nincs hatással a versenyzésemre. Nyilván vannak fájdalmaim, amikor megváltozik a hőmérséklet vagy a légnyomás. A balesetben emellett a vállam és a térdem is megsérült, műteni ugyan nem kellett, de szükségem volt rehabilitációra. Talán a mostani az első hét, amikor nem érzek fájdalmat, miközben végzem a dolgaimat. Egészen mostanáig éreztem, de ez nem azt jelentette, hogy nem tudtam elég erősen nyomni a féket, vagy kanyarodni, pontosan ezért nem is említettem. De igen, nagyjából most érzem azt, hogy száz százalékos kezdek lenni, ami a hétköznapi életemet illeti"– mondta a tervek szerint a teljes idényt titánlemezzel az állkapcsában végigversenyző Alonso az El Mundo Deportivónak adott nyilatkozatában.

Alonso neve mellett öt pont áll három nagydíjat követően, de bízik benne, hogy a portugáliai előrelépést követően hazai versenyén végre sikerül az időmérőn is erősebb teljesítményt nyújtania.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik