A Marussia csődbiztosa pénteken jelentette be, hogy nincs tovább, felszámolják az istállót, mire a Caterham internetes aukciót kezdeményezett, a cél 2.35 millió font összegyűjtése – ennyi kell, hogy a csapat eljusson az idényzáróra.

„Nem akarom, hogy a csapatok kalapozzanak, hogy néz ez ki? Szégyen – méltatlankodott Ecclestone. – Ha valaki nem engedheti meg magának, hogy az F1-ben szerepeljen, keressen mást. Ha leülök egy pókermeccsre, és nincs annyi pénzem, amennyiért játszunk, előbb-utóbb megölnek."

Christian Horner, a Caterham fő hitelezőjének számító Red Bull csapatfőnöke is hasonlóan  vélekedett, míg Will Buxton, az amerikai NBC kommentátora a Twitteren kelt ki. A szakértő rámutatott, hogy a Caterham célja az idényzáróval, hogy teljesítse az idei penzumot, megkapja a 11 millió dolláros pénzjutalmat, amelyből kifizetné a hitelezőit, és úgyis megszűnne.

Ecclestone azt is elmondta, hogy az F1 jogtulajdonosa az Amerikai Nagydíjon tett ígérete ellenére nem fog 100 millió fontot fizetni a Sauber, Force India, Lotus hármasnak. „Ez esélytelen. A három csapat anyagi gondjait csak a többi csapat oldhatja meg" – mondta Ecclestone, magára hagyva a három kiscsapatot.