F1: Ecclestone pénzzel segít három kis csapatot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.02. 15:50
Bernie Ecclestone megállapodott az anyagi problémákkal küzdő csapatokkal arról, hogy 20-20 millió fontos előleget kapnak az F1-es jutalmukból, s ebből még a héten megkapnak 6.5 milliót, amivel biztosítani tudják, hogy ott lesznek az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon.

A Sauber, a Force India és a Lotus az elmúlt hetekben rossz anyagi helyzetére panaszkodott, s olyan rémhírek is keringeni kezdtek, hogy nem tudják kifizetni az Ausztrál Nagydíjra szállításköltségeit, így távol maradhatnak az idénynyitótól, amelyen ennek következtében 12 autó állna rajthoz (ha leírjuk a túlélésért harcoló Manort is…).

Az előző idény hajrájában a három csapat minden korábbinál erőteljesebben lépett fel, hogy felhívja a figyelmet rossz anyagi helyzetére, még bojkott is szóba került – végül a csapatfőnökök egy sajtótájékoztatót bojkottáltak, ez volt a leglátványosabb megmozdulás. A Marussia és a Caterham csődje miatt Ecclestone komolyan veszi a helyzetet, így a csapatfőnökökkel történt múlt csütörtöki találkozója után ígéretet tett a jutalmak részletének korai folyósítására.

A barcelonai teszt utolsó napján mindhárom csapat képviselője azt mondta, autóik biztosan ott lesznek Melbourne-ben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik