F1: Ecclestone már régen kivégezte volna a Formula E-t

Vágólapra másolva!
2020.05.02. 18:55
null
Ecclestone visszatérne a múltba (Fotó: AFP)
A 89 éves Bernie Ecclestone az Autocar magazinnak nyilatkozva mondta el a véleményét az autóversenyzés jövőjéről, az F1 és a Formula E kapcsolatáról, valamint azt, hogy mit tart a mai generációról. Nem túl hízelgő szavak.

A Formula–1 egykori vezetője, a 89 éves Bernie Ecclestone az Autocar magazinnak úgy nyilatkozott, hogy az F1-nek megvan az 50 éve bevált és sikeres receptje, azon nem igazán kell változtatni.

„Az úgynevezett fiatalabb generációt már nem igazán érdekli az autók úgy általában, és azt gyanítom, hogy néhány év múlva már semmi izgalmas nem lesz egy új autóban. Ha ez az autó elektromos lesz, akkor mindenkié ugyanolyan lesz” – fogalmazott Ecclestone.

Éppen ezért nem meglepő, hogy nem is túl nagy rajongója a Formula E-sorozatnak, amelyben elektromos versenyautókkal küzdenek meg a versenyzők egymással, és a legnagyobb autógyártók is beszálltak a sorozatba – főleg azért, mert jóval olcsóbb, mint az F1.

„Sajnálom az F1-et jelenleg irányítókat, mert komoly vetélytársként kell tekinteniük a Formula E-re. Én a magam idején mindent megpróbáltam, hogy kivégezzem és eltemessem őket. Ha sikerült volna, most nem lennének itt és rengeteg vitától megmenekültünk volna” – jelentette ki Ecclestone.

Ugyanakkor, most már úgy néz ki, hogy a hatodik idényét futó Formula E nem tűnik el maradéktalanul a süllyesztőben, még akkor sem, ha a koronavírus-járvány miatt a jelenlegi bajnokságot valószínűleg nem fogják tudni befejezni.

Ecclestone szerint ugyanakkor a Formula–1-nek nem szabad ugyanabba az irányba haladni, mint az FE-nek, sokkal inkább vissza kell térni az ötven éve kipróbált és jól működő recepthez.

„Biztosnak kell lennünk benne, hogy az F1 továbbra is egy nagyszerűen szórakoztató versenysport marad. Visszatérnék a zajos, hangos és izgalmas motorokhoz. Mi izgatja az embereket jobban: mennyi üzemanyagot használ egy autó, vagy mennyi energiát termel? Ma már igazán magas a műszaki szintje az F1-nek, de ez kellően szórakoztató is? Nem hiszem” – idézte a lap Ecclestone-t, akit a jelek szerint az kevésbé érdekel, hogy a letesztelt és bevált receptje egy olyan technológián alapul, amely a jövőben könnyen lehet, hogy már nem lesz releváns.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik