F1: döntöttek a Ferrarinál Leclerc váltócseréjéről

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.05.23. 12:54
null
Charles Leclerc vághat neki a pole-ból a Monacói Nagydíjnak (Fotó: AFP)
Az átfogóbb vizsgálatok során sem találtak nagyobb sérülést Charles Leclerc Ferrarijának a sebességváltóján, így a maranellói istállónál úgy döntöttek, nem cserélik ki az elemet. Ez azt jelenti, hogy Leclerc megtarthatja a pole pozíciót a hazai futamán.

 

Mint ismert, Charles Leclerc úgy szerezte meg a pole pozíciót a hazai nagydíjának időmérőjén, hogy az utolsó gyors körén összetörte a Ferrariját az uszodánál. A maranellói istállónál már a kvalifikációt követően elkezdték felmérni a károkat, ám csak vasárnap akarták meghozni a döntést arról, hogy kicserélik-e a kissé sérült sebességváltót a 16-os számú autóban.

Nem sokkal a futam kezdete előtt aztán megszületett a végső döntés: Leclerc az eddig használt váltóval vág neki a hazai versenyének, vagyis nem kell rajtbüntetéssel számolnia – erről a Ferrari közösségi médiás felületein számoltak be.

„A ma reggeli átfogóbb ellenőrzések után kijelenthetjük, nem találtunk egyértelmű problémát Charles Leclerc sebességváltójában, ezért a monacói versenyző a pole pozícióból, vagyis az időmérőn megszerzett rajthelyéről kezdheti meg a mai futamot” – olvasható a bejegyzésben.

A Monacói Nagydíj vasárnap 15 órakor veszi kezdetét!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik