F1: Davide Brivio versenyigazgatóként csatlakozik az Alpine-hoz

KOVÁCS NIKOLETT/K. T. I.KOVÁCS NIKOLETT/K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.01.18. 09:20
null
Brivio hivatalosan is az F1-ben folytatja (Fotó: AFP)
A Renault-ból lett Alpine Formula–1-es csapata vasárnap bejelentette, versenyigazgatóként csatlakozik a csapathoz Davide Brivio. A korábbi MotoGP-s csapatfőnök szerepvállalása különleges, hiszen korábban nem volt példa, hogy a két sorozat között ilyen magas vezetői pozícióban váltson valaki.

 

Hogy pontosan milyen feladat- és felelősségi kört jelent a versenyigazgatói tiszt, azt még a csapat sem tudja pontosan (legalábbis a vasárnap kiadott sajtóközlemény szerint), de a következő hetekben az is kiderül. Ami már biztos, hogy Brivio az Alpine általános vezérigazgatójának nemrég kinevezett Laurent Rossinak jelent majd.

Rossi múlt héten vette át a Renault csapatfőnöki tisztjét éveken át betöltő Cyril Abiteboul helyét. Már akkor arról lehetett hallani, hogy a francia alakulat Brivio számára is szeretne vezetői pozíciót adni a Renault-csoport és az Alpine szervezeti átalakításában.

Brivio névleges pozíciója egybecseng korábbi elemzésünkkel, amelyben a MotoGP-ből friss világbajnoki csapatfőnökként érkező olasz lehetséges feladatait és szerepkörét vizsgáltuk, és persze annak egyik legfontosabb elemét, hogy miként jön majd ki az olasz főnök Fernando Alonsóval.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik