Ricciardónak nincs sok oka mosolyra mostanában (Fotó: AFP)

Daniel Riccardo a tavalyi F1-es idény előtt igazolt a McLarenhez a Renault-tól, és új csapata, valamint a versenyző is nagy várakozásokkal tekintett az együttműködés elé, ám szűk másfél év közös munka után a wokingi gárda csapatvezetője, Zak Brown csalódottságának adott hangot. Ez főleg annak tükrében lehet igazán fájó a McLaren számára, hogy érkezésekor Ricciardo még arról beszélt, szeretne világbajnok lenni a csapattal, ám ma már nem túlzás kijelenteni, csapattársa, Lando Norris gyakorlatilag kenterbe verte őt.

„Egyértelmű, hogy Lando előnyt élvez jelenleg. Szeretnénk, ha Daniel sokkal közelebb lenne Landóhoz, és láthatnánk egy jó kis csapaton belüli párharcot, de sajnos Danielnek még mindig sok a gondja az autóval, nem érzi magát jól benne” – mondta Brown. 

Az ausztrál a McLarennel eddig mindössze egyszer állhatott dobogóra – igaz, a tavalyi Olasz Nagydíjon a legfelső fokát foglalhatta el –, míg Norris ötször.

„Monzától és néhány további versenytől eltekintve a közös munka eddig egyikünk elvárásainak sem felelt meg. Annyit tudunk tenni csapatként, hogy továbbra is keményen dolgozunk, és reméljük, hogy ami most nem működik, az nemsokára megváltozik” – bizakodott Brown, aki egyelőre nem bocsátkozott találgatásokba, hogy mi lesz Ricciardóval az idény végén, akinek a szerződése egyébként 2023 végén jár le a McLarennél.