Cunoda nem érti, miért szenved ennyire az AlphaTauriban (Fotó: AFP)

 

51. SPANYOL NAGYDÍJ
MÁJUS 7., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Bottas 1:18.504
2. szabadedzés: 1. Hamilton 1:18.170
MÁJUS 8., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Verstappen 1:17.835
Időmérő: 1. Hamilton 1:16.741
MÁJUS 9., VASÁRNAP
A verseny (66 kör, 308.424 km) rajtja: 15.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Május 23., 15.00 Monacói Nagydíj, Monte-Carlo
Június 6., 14.00
Azeri Nagydíj, Baki
Június 13.Török Nagydíj, Isztambul

Cunoda Juki hét ezredmásodperccel maradt le a továbbjutásról az első szakaszban, s végül a tizenhatodik helyre kvalifikálta magát. A japán már a levezető körén is meglehetősen frusztráltan konstatálta, hogy nem ment tovább a Q2-be, s a mérnökének kellett nyugalomra intenie őt. A Formula–2 tavalyi bronzérmese azonban érezhetően nem higgadt le, s az időmérő utáni nyilatkozatában érdekes felvetéssel állt elő.

Nem nyomtam keményebben a kivezető körömön, mint normális esetben. A gumihőmérséklet is teljesen rendben volt a gyors köröm előtt, szóval nem tudom, mi lehetett a probléma. Nem ebben a pozícióban akarok harcolni. A kocsiban megvolt a teljesítmény ahhoz, hogy továbbjussak a második szakaszba, viszont én nagyon szenvedtem" – magyarázta, s bár ezúttal a kvalifikáción rendre brillírozó Pierre Gasly is csak tizenkettedikként zárt, Cunoda némileg meggyanúsította a csapatát azzal, hogy az ő rendelkezésére nem ugyanolyan kocsit bocsájt.

Mindig más visszajelzéseket adok, még akkor is, ha az ellenkezőjével próbálkozunk. Ez egy kis kérdőjelet hagy bennem, hogy ugyanazt az autót vezetjük-e. Természetesen a két kocsi ugyanaz, de a karakterisztikájuk teljesen eltér egymástól. Talán az eltérő vezetési stílusom miatt lehet, de egyszerűen nem tudom, nem értem, hogy miért szenvedek ennyire" – zárta a gondolatait.

A japán versenyző láthatóan megbánta a kijelentéseit, hiszen nem sokkal később a közösségi oldalain kért bocsánatot a faenzaiaktól. 

Nagyon szerencsés vagyok, hogy ilyen tehetséges emberek dolgoznak az autómon, és szeretnék elnézést kérni a ma tett kijelentéseimért. Nem tudtam kihozni a maximumot a kocsiból, és emiatt frusztrált voltam. Át fogom nézni az adatokat a mérnökeimmel, és mindent megteszek, hogy holnap jobb legyek."

Cunoda a remek bahreini bemutatkozása óta nem tudott újabb pontot szerezni, és a második alkalommal volt kénytelen már az időmérő első szakaszában búcsúzni.