F1: Csalódtam magamban – Mick Schumacher

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.04.19. 17:07
null
Schumacher nem tudja, pontosan miért pördült meg (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Haas német versenyzője, Mick Schumacher célba ért az Emilia-romagnai Nagydíj versenyén, ám a megforgása miatt mégis csalódottan távozott Imolából.

 

 

1. EMILIA-ROMAGNAI NAGYDÍJ
ÁPRILIS 16., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Bottas 1:16.564
2. szabadedzés: 1. Bottas 1:15.551
ÁPRILIS 17., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Verstappen 1:14.958
Időmérő: 1. Hamilton 1:14.411
ÁPRILIS 18., VASÁRNAP
A verseny: 1. Verstappen, 2. Hamilton, 3. Norris
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Május 2., 16.00Portugál Nagydíj, Portimao
Május 9., 15.00Spanyol Nagydíj, Barcelona
Május 23., 15.00 Monacói Nagydíj, Monte-Carlo

Mick Schumacher az idénynyitó Bahreini Nagydíj után Imolában is bemutatott egy megforgást a versenyen, ráadásul ezúttal kissé össze is törte a Haast, miután a biztonsági autó mögött túlságosan is igyekezett melegen tartani az abroncsait. A német nem messze a bokszutca kijáratától találta el a falat a VF21-essel, amelynek letört az első szárnya, s mivel sok törmeléket hagyott maga után, rövid időre le is zárták a bokszutcát. Ennek következtében Schumachernek összesen két kört kellett megtennie első szárny nélkül a vizes aszfalton, mielőtt kiállhatott volna új elemért.

A Formula–2 tavalyi bajnoka tehát tudta folytatni a versenyt, s a 16. helyen, kétkörös hátránnyal szelte át a célvonalat – a csapattársa előtt.

Ez volt az első alkalom, hogy vizes körülmények között vezethettem F1-es autót. Határozottan nem volt könnyű. Őszintén szólva nem igazán tudom, mi történt a kicsúszásomkor, elég gyorsan történt. Lehet, hogy túl agresszív voltam, talán pocsolyába hajtottam, vagy valami ilyesmi. Ki fogjuk vizsgálni, hogy pontosan mi történt, de az biztos, hogy nagyot csalódtam magamban, hiszen egészen addig a pontig elég jó helyzetben voltunk. Összességében ugyanakkor pozitív futamot tudhatunk magunk mögött, tizenhatodikként végeztem, és elég jó volt a versenytempónk is. Megláttuk a kockás zászlót, és pontosan ez volt a célunk" – összegzett a Haas futamértékelőjében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik