F1: Bottas és a Williams döntheti be a pilótapiac dominóját

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.13. 16:32
A német Auto Motor und Sport átfogó elemzést írt a Formula–1-es pilótapiac alakulásáról. Még az is lehet, hogy Nico Hülkenberg mellett Valtteri Bottas lesz a Renault másik pilótája, nem Esteban Ocon.

A piac kulcsa most Valtteri Bottas és a Williams között folyó tárgyalássorozat. A felek a német lap szerint most azon nem tudnak megállapodni, meddig szóljon az új szerződés. A Williams kétéves szerződést akar, Bottas az esetlegesen 2018 előtt adódó lehetőségek miatt csak egyet.

Ha nem sikerül megegyezniük, lehet, hogy a finn elfogadja a Renault ajánlatát, amely továbbra is fennáll, mert a franciák jobban örülnének a Hülkenberg, Bottas kettősnek, mint hogy francia pilótához ragaszkodjanak.

S ebben az esetben nem biztos Pascal Wehrlein Force Indiához szerződése, Esteban Oconra is eshet az indiaiak választása.

A Williamsnél is felszabadul egy hely, az újonc Lance Stroll mellett, erre Felipe Nasr továbbra is jó eséllyel pályázik, így a szerződéshosszabbítása a Sauberrel addig nem történik meg, amíg Grove-ban nem rendeződik a helyzet.

A brazil helyére a Saubernél Danyiil Kvjat pályázhat, míg Kevin Magnussennek az Auto Motor und Sport szerint a Haas-istálló dobhat mentőövet – Esrteban Gutiérrez helyére, Romain Grosjean mellé érkezhet.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik