F1: Bottas segítsége nélkül nem vert volna meg minket Hamilton – Red Bull

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.06.06. 12:26
null
A Red Bull odaszúrt a Mercedesnek (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Red Bull tanácsadója, Helmut Marko úgy véli, a Mercedes feláldozta Valtteri Bottast, hogy segítse a csapattársát Lewis Hamiltont, miközben ők nem vártak el hasonlót a mexikói pilótájuktól, Sergio Péreztől az Azeri Nagydíj időmérőjén.

 

 

4. AZERI NAGYDÍJ
JÚNIUS 4., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Verstappen 1:43.184
2. szabadedzés: 1. Pérez 1:42.115
JÚNIUS 5., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Gasly 1:42.251
Időmérő: 1. Leclerc 1:41.218
JÚNIUS 6., VASÁRNAP
A verseny (51 kör, 306.049 km) rajtja: 14.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Június 20., 15.00Francia Nagydíj, Paul Ricard
Június 27. 15.00
Stájer Nagydíj, Spielberg
Július 4., 15.00 Osztrák Nagydíj, Spielberg

A Red Bull újabb csalódástkeltő időmérőn van túl, hiszen hiába volt meg ezúttal is a tempója a pole pozícióhoz, s volt közel Sergio Pérez egész hétvégén a vb-éllovas Max Verstappenhez, végül meg kellett elégednie a harmadik és a hetedik hellyel, miközben a szabadedzéseken végig szenvedő Mercedes is elé tudott kerülni Lewis Hamiltonnal a volán mögött.

A „vörös bikák" tanácsadója, Helmut Marko nem is tudta leplezni a frusztráltságát, és kicsit odaszúrt a riválisnak is. „Sokat lépett előre Lewis, de nem szabad elfelejtenünk, hogy Bottas szélárnyékot húzott előtte, aminek köszönhetően legalább öt tizedet nyert. Szóval ha ezt kivonjuk az idejéből, akkor nem nagyon lett volna elöl. Lewis csakis amiatt került Max elé, mert Bottas szélárnyékot adott neki a hosszú egyenesben. Mi hagytuk, hogy (Sergio) Pérez fussa a saját időmérőjét."

A mi csomagunk a legjobb. Normális körülmények között nyerhetünk, nincs semmi kétségem efelől. Azerbajdzsánban azonban mindig felkészültnek kell lenned, a lehető legjobb döntéseket kell meghoznod, és fontos, hogy végig higgadt tudj maradni. Bármikor bejöhet a biztonsági autó."

A Red Bull öt nagydíjat követően a konstruktőri tabella első helyét foglalja el, előnye egy pont a Mercedes előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik