F1: Binotto nem lesz ott minden versenyhétvégén – már idén sem

Vágólapra másolva!
2020.11.06. 16:47
null
Binotto lehet, hogy már Törökországba sem megy el a Ferrarival (Fotó: AFP)
Legalábbis érdekes döntést hozott Mattia Binotto, a Formula–1-ben szereplő Ferrari istálló csapatfőnöke: az 51. életévét három napja betöltő szakember úgy véli, nagyobb szükség van rá a csapat maranellói gyárában, mint a futamokon, ezért a jövő hétvégi Török Nagydíjtól kezdve elkezdi kihagyni a versenyhétvégéket.

 

Mattia Binotto elárulta, a jövő évben biztosan nem lesz ott a Ferrari csapatfőnökeként minden F1-es versenyhétvége helyszínén, sőt, már az idei Török Nagydíjtól kezdve elő fog fordulni, hogy kihagy egy-egy versenyt.

„Azt gondolom, hogy az én pozíciómban is meg kell találni az egyensúlyt az egyes feladatok között. Vannak feladataim a versenypályán, és vannak feladataim a gyárban is. A gyár is fontos, hiszen ott tervezzük és készítjük fel az autóinkat a versenyekre, s a gyár és az ott dolgozók is a csapathoz tartoznak, velük is foglalkoznom kell. Éppen ezért úgy döntöttem, hogy jövőre nem leszek ott minden futamon, sőt, igazából már a Török Nagydíjtól kezdve előfordulhat, hogy kihagyok egy-egy versenyt” – fogalmazott Binotto a planetf1.com-nak.

„Jövőre ez jóval jelentősebb lesz, hiszen huszonhárom verseny lesz a naptárban, és csapatvezetőként az egész csapatért felelek, és ugyan a verseny fontos, de az egész csapat menedzselése még fontosabb. A 2021-re tervezett huszonhárom futam nagyon sok, és valahogy meg kell találnunk a módját, hogy a kollégáink, szerelőink, mérnökeink elkerüljék a kiégést, ugyanakkor megőrizzék a hatékonyságukat, koncentrációjukat az idény során” – vélekedett Binotto.

A Török Nagydíjat a jövő hétvégén rendezik meg, azt követően Bahreinben rendeznek két futamot november utolsó és december első hétvégéjén, majd december 13-án Abu-Dzabiban zárul az idény.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik