F1: Bergert nem lepné meg, ha Vettel visszavonulna

Vágólapra másolva!
2019.08.27. 10:43
null
Vettel jövőjével kapcsolatban továbbra is sok a találgatás (Fotó: AFP)
Sebastian Vettel jövőjével kapcsolatban már sok találgatás látott napvilágot a gyengébb teljesítménye és a Ferrari nyeretlensége miatt a Formula–1 2019-es idényében. Legutóbb Gerhard Berger nyilatkozott úgy, nem lepődne meg, ha a német nemcsak a maranellóikaknak, hanem a „száguldó cirkusznak" is hátat fordítana.

 

A négyszeres világbajnok, Sebastian Vettel legutóbb a tavalyi Belga Nagydíjon aratott győzelmet, azóta nemhogy a dobogó tetejére nem állhatott fel, de csupán egyetlen alkalommal indulhatott a pole pozícióból is. A német ráadásul több vezetői hibát is elkövetett, és nemegyszer kifejezte nemtetszését a modern kori Formula–1-gyel kapcsolatban.

64. BELGA NAGYDÍJ
AUGUSZTUS 30., PÉNTEK
1. szabadedzés: 11.00–12.30
2. szabadedzés: 15.00–16.30
AUGUSZTUS 31., SZOMBAT
3. szabadedzés: 12.00–13.00
Időmérő: 15.00–16.00
SZEPTEMBER 1., VASÁRNAP
Futam: 15.10–17.10
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Szeptember 8., 15.10
70. Olasz Nagydíj
Szeptember 22., 14.10
12. Szingapúri Nagydíj
Szeptember 29., 13.10
6. Orosz Nagydíj

Vettel tehát egyelőre nem találja a számításait a maranellóiaknál, miközben volt alakulatának, a Red Bullnak a csapatfőnöke, Christian Horner, illetve a tanácsadója, Helmut Marko is elmondta, a német sorozatos hibáinak oka feltehetőleg a Ferrarinál tapasztalható nyomás, mivel az olaszok nem tudnak megfelelő munkakörnyezet kialakítani a számára, és azt javasolták a versenyzőnek, hagyja ott jelenlegi csapatát.

Sok hír látott napvilágot arról, hogy a négyszeres világbajnok visszatérhet a „vörös bikákhoz" is, amely gárdával négy világbajnoki címet ünnepelhetett, és a finn Turun Sanomat értesülései szerint a ferraris szerződésében van is egy záradék arról, ha nem végez az idény végén a top 3-ban, akkor távozhat. Nos, Vettel jelenleg a negyedik pozícióban áll az egyéni vb-összetettben, lemaradása 25 pont, vagyis egygyőzelemnyi a harmadik Max Verstappen mögött, amikor még 9 verseny van hátra az idei kiírásból.

Gerhard Berger azonban úgy véli, ha a német valóban távozna a maranellóiaktól, akkor nem egy másik istállóhoz szerződne, hanem szögre is akasztaná a sisakját.

„Sebastian nagyon intelligens srác, és a versenyzésen kívül egyértelműen sok más fontos dolog is van az életében. Nagyon családcentrikus, gyermekei vannak és sok pénze, nincs szüksége már többre. Az ő szívében a családja, a régi motorja és az autói foglalnak helyet. Simán el tudom képzelni, hogy egy nap felkel, és azt mondja, elege van ebből, és valami mást csinál. Például olyan autókkal versenyez, amelyeket sokkal szórakoztatóbb vezetni és nincsenek ennyire túlszabályozva" – magyarázta, majd kitért arra is, Vettel nincs könnyű helyzetben az olaszoknál.

„Kifut az időből. Ő nem olyan típus, mint Michael Schumacher, aki sokkal szigorúbb volt a csapatával és keményebben is irányított, azonban ezzel nem kritizálni szeretném Sebastiant. Ő nagyon okos, és keményen dolgozik, egyszerűen nem ilyen a habitusa, és különben is, a menedzsment feladata, hogy minden jól működjön a csapatban" – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik