F1: belsős poén, vagy zaklatás? – Mazepint megvádolták, a Haas is reagált

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2020.12.09. 15:16
null
Nyikita Mazepin már reagált az őt ért támadásokra (Fotó: Twitter)
Mint arról beszámoltunk, a Haas december elején bejelentette, hogy leszerződtette a 2020-ban a Formula–2-ben versenyző Nyikita Mazepint, aki így jövőre debütálhat a Formula–1-ben. Pár nappal a bejelentést követően botrányba keveredett az orosz pilóta, miután egy megbotránkoztató videót posztolt az Instagram oldalára. Azóta az érintettek, és a Haas is közleményben reagált.

A lavinát maga Mazepin indította el, amikor saját Instagram oldalára posztolt egy videót, melyben egy autóban utazva a mögötte ülő nőt kezdi el illetlen helyeken fogdosni, míg a hölgy nemtetszési szándékát kifejezve mutat be az orosz pilótának.

A videót Mazepin gyorsan törölte, de az internetezők természetesen lementették azt, és hatalmas botrány keveredett a zaklatásnak tűnő szituációból. Az eset után a Haas hivatalos közleményt adott ki, majd Mazepin, és a videóban szereplő hölgy, Andrea D'lVal is reagált a történtekre.

A Haas F1-es csapata elhatárolódik Nyikita Mazepin azon viselkedésétől, amit egy közösségi posztolt videóban tanúsít. Emellett a csapat irtózik a ténytől is, hogy egy ilyen jellegű felvétel egyáltalán posztolásra került a közösségi médiában” –
áll a Haas közleményében.

 


 

A Formula–1-es istálló kommentben hozzáteszi: „Az üggyel a továbbiakban a csapat belsőleg foglalkozik, és nem kíván ismét reagálni.” Ezt követően Nyikita Mazepin szintén Twitteren adott ki közleményt az esettel kapcsolatban.

„Szeretnék mindenkitől elnézést kérni a közelmúltbeli cselekedeteimért, mind a saját nem megfelelő viselkedésem, mind a közösségi médiában való közzétételem miatt. Szeretnék külön elnézést kérni a Haas Formula–1-es csapatától is a nekik okozott kellemetlenségek miatt. Magasabb szinten kell teljesítenem pilótaként és emberként is, ígérem, hogy tanulok ebből” – írta Mazepin.

Az ügyre a videóban szereplő modell, Andrea D'lVal is reagált, méghozzá a saját Instagram felületén. A fiatal lány azt mondja, hogy nem zaklatásról, csak egy belsős poénról van szó, hiszen jó barátságot ápol a 21 éves pilótával.

„Sziasztok srácok, csak szeretném közölni veletek, hogy Nyikitával (Mazepin – a szerk.) hosszú ideje jó barátok vagyunk, és semmi komoly nincs ebben a videóban, csak egy belsős poén volt. A videót ráadásul én tettem közzé az ő oldalán. A szavamat adhatom, hogy egy nagyon jó ember, és soha nem tenne olyat, amivel megalázna” – írta a modell.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik