F1: azonnali hatállyal távozik a Renault csapatvezetője

Vágólapra másolva!
2021.01.11. 16:13
null
Már nem a Renault vezetője (Fotó: AFP)
Azonnali hatállyal távozik a Formula–1-es Renault istálló csapatvezetője, Cyril Abiteboul – adta hírül a versenysorozat hivatalos honlapja, a formula1.com. Mivel a Renault a 2021-es idényben Alpine néven szerepel a száguldó cirkuszban, Abiteboul távozása a posztjáról várható volt, az ugyanakkor némi meglepetés, hogy a francia szakember nemcsak az F1-es csapatot hagyja el, hanem a gyártótól is távozik.

Az új Renault, vagyis az Alpine csapat már nem számít Abiteboul munkájára, s távozása eredményeként az Alpine vezérigazgatója Laurent Rossi lett, és minden valószínűség szerint MarcinBudkowski lesz az Alpine csapatvezetője – vagyis Abiteboul utódja.

Utóbbi neve azért lehet ismerős, mert ő volt az, aki 2017 végén az FIA ellenőri pozícióját cserélte fel a Renault ügyvezetői posztjára, s a váltás miatt a csapatok egyaránt felháborodásuknak adtak hangot, miután Budkowskiaz összes autó fejlesztéseit ismerhette ellenőrként, s végül fél év kényszerszünet után állt csak munkába a francia istállónál.

Ugyanakkor korábbi sajtóhírek szerint Davide Brivio lehet az Alpine istálló csapatfőnöke, aki a MotoGP-ben a Suzuki csapatfőnökeként 20 év után vezette egyéni vb-címig a brigádot Joan Mirrel. Ezt alátámasztja az is, hogy a Suzuki nemrég bejelentette Brivio távozását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik