F1: az orosz főszponzor logója nélkül, fehér festéssel tesztel pénteken a Haas

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2022.02.24. 21:48
null
Teljesen fehér lesz a Haas autója a barcelonai teszt utolsó napján (Fotó: AFP)
Változik a Formula–1-es Haas autójának a festése az első téli kollektív teszt utolsó napjára az Oroszország és Ukrajna között fennálló háborús helyzet miatt.

 

Mint ismert, Oroszország csütörtök reggel megtámadta Ukrajnát, a kialakult helyzetre több sportszervezet is reagált, az UEFA mellett például a Formula–1 szervezői is, akik közleményükben leszögezték, folyamatosan figyelemmel kísérik az eseményeket, csütörtök este pedig összeült a válságtanács, hogy megvitassa többek között a szeptemberben esedékes Orosz Nagydíj helyzetét.

A Formula–1-et azonban nemcsak kollektíven érinti a kialakult háborús a helyzet, a Haas-istállónak ugyanis a főszponzora, az Uralkali, illetve az egyik versenyzője, Nyikita Mazepin is orosz, ráadásul a csapat autóin ennek köszönhetően igencsak megjelennek az orosz zászló színei.

Az ezen a héten zajló első kollektív teszten is beszédtéma volt az Oroszország és Ukrajna között fennálló helyzet, Sebastian Vettel egyenesen úgy nyilatkozott, hogy ha megrendezik idén az Orosz Nagydíjat, ő nem kíván részt venni rajta, ám a Haasnál hosszú ideig nem kommentálták az eseményeket. Günther Steiner csapatfőnök meg sem jelent a csütörtök délután, a csapatvezetők részvételével zajló sajtótájékoztatón, ahogyan az újságírók Mazepint sem kérdezhették a tesztnap végén.

Azóta viszont a Haas közleményt adott ki, amelyen bejelentette: a barcelonai teszt utolsó napjára eltűnik az Uralkali logója, illetve az orosz zászló színei az autójáról, helyette egy teljesen fehér festéssel vesz részt a harmadik tesztnapon. Sőt, az amerikai istálló azóta a közösségi médiás felületeiről is levette a főszponzor nevét.

A barcelonai teszt utolsó napjára pénteken 9 és 18 óra között kerül sor, az eseményekről a Nemzeti Sport élő szöveges tudósításából tájékozódhatnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik