F1: az idén nem a gumikon fog múlni az izgalom

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.03. 10:14
A Formula–1-es csapatoknak gumikat szállító Pirelli a téli tesztelés lezárulta után közölte, hogy sikerült tartósabbá tenni az abroncsokat a 2013-as szezonban használtaknál, így kevésbé befolyásolják a gumik az autók teljesítményét. A keverékek teljesítménye közötti különbség nőtt, de a Pirelli az idén láthatóan igyekszik a háttérbe húzódni.

„A bahreini tesztelésen megbizonyosodtunk róla, hogy a kemény és a közepesen kemény keverék között nagyobb a különbség, mint tavaly, és ez vonatkozik a közepesen kemény és a lágy gumiteljesítményére is. A csapatoknak ezzel is számolniuk kell a versenystratégia kialakításakor – áll a Pirelli közleményében. – A 2014-es gumik tartósabbak az előző évinél, lassabban kopnak, így kiegyensúlyozottabb teljesítményre képesek. Azt a célt is elértük, hogy kevesebb gumitörmelék kerüljön a pályára.”

A Pirelli bejelentette, hogy az első négy verseny közül az Ausztrál, a Bahreini és a Kínai Nagydíjra a lágy és a közepesen kemény gumikat szállítja, míg a Malajziai GP-n a közepesen kemény mellett a kemény áll majd a csapatok rendelkezésére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik