F1: az élcsapatok egyelőre nem érdeklődnek Mick Schumacher iránt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.15. 21:54
null
Egyelőre nincs olyan közel az F1-es debütálás Mick Schumacher számára (Fotó: AFP)
A Formula–2-ben kezdi meg a 2019-es szezont Mick Schumacher, korábban azonban még a Formula–1-es debütálásról is lehetett hallani. A Red Bull és a Mercedes vezetői is megszólaltak a hétszeres világbajnok, Michael Schumacher fiával kapcsolatban, mely alapján arra lehet következtetni, hogy kell még némi idő, mire a fiatal német valóban a királykategória közelébe kerül.

 

Erős évet zárt Mick Schumacher, aki szenzációs hajrával nyerte meg a Formula–3-as Európa-bajnokságot, de már ezt megelőzően is szárnyra kaptak olyan hírek, melyek szerint a következő idényt Formula–1-es versenyzőként kezdheti meg.

A 19 éves német iránt érdeklődő istálló állítólag a Toro Rosso volt, a kicsapat ugyanis nehéz helyzetben volt a pilótafelállást illetően. Pierre Gasly felkerült a Red Bullhoz, míg Brendon Hartley nem teljesített elég meggyőzően, hogy újabb esélyt kapjon.

A Toro Rosso végül visszahívta a 2017-es szezon vége előtt három futammal menesztett Danyiil Kvjatot, de a másik ülést végül nem Schumacher, hanem a Formula–2-es bajnokság harmadik helyezettje, a Red Bull által támogatott Alexander Albon kapta meg. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója és juniorprogramjának vezetője azonban elárulta: nem is gondolkodtak abban, hogy átigazolják a végül az F2-es mezőnyhöz csatlakozó németet.

„Sosem volt a célkeresztünkben. Jónak tűnik a saját környezetében, ezért is nem avatkoztunk bele a helyzetébe, vagy mutattunk érdeklődést iránta” – szögezte le Helmut Marko.

A Mercedest – mint a hétszeres világbajnok édesapa utolsó F1-es csapatát – is megkérdezték Schumacherről, de Toto Wolff szavaiból azt lehet kivenni, hogy egyelőre kicsit sem jelentős az érdeklődés korábbi versenyzőjük fia iránt.

„Talán majd egy nap, de az is lehet, hogy nem. Viszont mindenképp egy izgalmas fiatalember” – mondta a német istálló csapatfőnöke.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik