Whitmarsh újra a cirkuszban (Fotó: AFP)

Martin Whitmarsh 1989-tól 2014-ig dolgozott a McLaren F1-es istállójánál különböző beosztásokban, utolsó hat évében már ő volt az istálló csapatfőnöke. 

Az Aston Martin tulajdonosa, Lawrence Stroll elárulta, Whitmarsh „az ideális ember” arra, hogy sikerre vezesse az alakulatot a Formula–1-ben.

„Martin hosszú és sikeres pályafutást tudhat magáénak, ráadásul már bizonyította, hogy a Formula–1-ben is tud nyerni” – fogalmazott Stroll.

Whitmarsh 2014-es távozása után a vitorlázók Amerika-kupáján részt vevő brit csapat, az INEOS Team UK ügyvezetője lett, miközben több, F1-gyel kapcsolatos tanácsadói posztot is betöltött a háttérben.

„Ha nem hinnék benne, hogy megvalósítható Lawrence Stroll azon egyszerű terve, hogy az Aston Martinnal világbajnoki címet szerezzen a Formula–1-ben, nem lennék itt. Tudom, mire van szükség a győzelemhez az F1-ben, és szilárdan hiszem, hogy Lawrence vezetői képességével és a csapatnál dolgozók eltökélt munkájával ez lehetséges is” – idézte az istálló hivatalos közleménye az újonnan érkező Whitmarsh szavait.