Mattiacci az Aston Martinhoz került (Fotó: AFP)

A Ferrari nem annyira közismert csapatvezetője, Marco Mattiacci lehet az Aston Martin család legújabb tagja – számolt be a hírről az olasz Gazzetta dello Sport. Az olasz üzletember mindössze 8 hónapot töltött a monzai csapat élén, 2014 áprilisától novemberig, majd Maurizio Arrivabene vette át a helyét. Mattiacci egészen mostanáig távol maradt az F1-tő, azonban az élet útjai újra visszavezethetik a bokszutcába, és egészen új szerepben bizonyíthatja majd rátermettségét.

Az Aston Martin Formula–1-es csapat tulajdonosa, Lawrence Stroll 2010-ben figyelhetett fel az olasz üzletemberre, hiszen ebben az évben választották meg a Ferrari észak-amerikai vezérigazgatójának. Előléptetése után rövid időn belül a duplájára emelte az eladási számokat a kontinensen. Sikereit azonban nem tudta a pályára átvezetni, hiszen rövid idő után távoznia kellett a vörös istállóból.

Formula–1-es pályafutását követően marketingigazgatóként helyezkedett el egy elektromos autókat gyártó cégnél. Az Aston Martinnál tanácsadói szerepben bizonyíthat.