F1: az Alfa Romeo pénteken jelentheti be Mick Schumachert – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2020.10.07. 19:50
null
A Schumacher fiú ülést kaphat jövőre? (Fotó: AFP)
Spanyol hírek szerint a Formula–1-es Alfa Romeo istálló pénteken bejelentheti jövő évi versenyzőit, vagyis azt, hogy jövőre Kimi Räikkönen marad a svájci csapatnál, Antonio Giovinazzi helyére pedig az F2-es bajnoki címért harcoló Ferrari-protezsált Mick Schumacher érkezik majd.

 

Azt persze nem tudni, hogy a spanyol sajtóhírek mennyire helytállóak, mindenesetre a feltételezésre alapot ad, hogy a fiatal német versenyző a hétvégén hivatalosan is bemutatkozik a Formula–1-ben, ráadásul éppen az Alfa Romeónál: a pénteki szabadedzésen Antonio Giovinazzi helyét foglalja el. A 21 éves német egyébként ennek megfelelően a múlt hétvégén átesett az Alfa Romeónál az üléspróbán.

A GPblog.com által idézett – s pontosabban meg nem nevezett – spanyol források szerint ugyan Giovinazzi jól kezdte az idényt, ám mostanra már nem élvezi maradéktalanul a Ferrari bizalmát – az Alfa Romeónál a Ferrari az erőforrás biztosításáért cserébe delegálhatja az egyik versenyzőt, s ez jövőre nem Giovinazzi lesz.

A másik versenyző pedig ezek szerint marad a 2007-es világbajnok, Kimi Räikkönen, aki idén október végén már 41 éves lesz, így – legalább – egy éven keresztül mentorálhatja a 7-szeres világbajnok Michael Schumacher fiát.

Külön érdekes egyébként, hogy míg tavaly karácsonykor még arról írtunk, Schumachernek nincs elég pontja a szuperlicencén ahhoz, hogy az F1-ben versenyezzen, az idei F2-es bajnokságban négy futammal a vége előtt vezeti a bajnoki pontversenyt, és szinte borítékolható, hogy az idény végén az első három között végez, amivel megszerzi az induláshoz szükséges versenyengedély kiváltásához kellő pontokat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik