F1: a régiek Alonsótól vb-címet, Ricciardótól tartást várnak

Vágólapra másolva!
2015.03.03. 12:13
Fernando Alonso világbajnok lesz a McLaren-Hondával, de előtte még egy ideig szenvednie kell, állítja Gerhard Berger, a McLaren korábbi osztrák pilótája. A hozzá hasonlóan már visszavonult David Coulthard szerint a Red Bullnál az a nagy kérdés, Daniel Ricciardo hogyan kezeli, ha esetleg alulmarad a csapaton belüli csatában Danyiil Kvjattal szemben.

Gerhard Berger a McLaren nehéz tesztidőszaka ellenére biztos benne, hogy Alonso világbajnok lesz a csapattal – ha nem is idén, a közeljövőben.Gerhard Berger a McLaren nehéz tesztidőszaka ellenére biztos benne, hogy Alonso világbajnok lesz a csapattal – ha nem is idén, a közeljövőben.

„Fernando nagyon tapasztalt versenyző, a tesztbalesetet hamar elfelejti, nem hiszem, hogy ez hatással lesz rá a versenyeken, Melbourne-ben százszázalékos lesz – mondta az 1990-től 1992-ig McLaren-Hondával versenyző, ez időszakban három futamgyőzelmet arató Berger. – A teljes képet kell figyelni, nem szabad leírni a McLarent csak azért, mert rosszul sikerült a tesztidénye vagy az első néhány futamon nem lesz versenyképes. Ez ilyenkor normális. Engem jobban meglepett volna, ha az első napon gond nélkül és gyorsan köröznek. Alonso is tudja, hogy most tanulási fázis zajlik, a csapatnak és neki is tanulnia kell, és ha ezzel kész lesznek, jöhetnek az eredmények. Alonso lesz még világbajnok, a McLaren-Hondával is felér a csúcsra."

A korábban szintén mclarenes David Coulthard másik korábbi csapatáról beszélt, a skót szerint sorsdöntő szezon vár Daniel Ricciardóra, aki tavaly első Red Bull-os szezonjában elsöpörte a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt, de 2015-ben már ő lesz a veterán a csapatnál az orosz Danyiil Kvjat mellett. Lehet, hogy a háromszoros futamgyőztesnek az üldöző szerepköréből az üldözöttébe kell átbújnia.

„Érdekes lesz látni, milyen lesz Daniel a csapat vezérpilótájaként – mondta Coulthard az ausztrál AAP hírügynökségnek. – Mindenki azt várja, hogy továbbra is uralja a csapatot, de mégis, hogyan fogja kezelni, ha Kvjat jobb lesz nála és ugyanúgy megveri, mint ő tavaly Vettelt? Már tavaly is Daniel volt a vezér, és a négyszeres világbajnoknak nem volt válasza arra, ami történt."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik