F1: Alonso szerint Verstappen bajnoki címei értékesebbek, mint Hamiltonéi

Vágólapra másolva!
2022.10.31. 14:03
Fernando Alonso a holland De Telegraafnak adott interjújában több bajnoki címet is összehasonlított, köztük Lewis Hamilton és Max Verstappen sikereit – ezek közül a holland pilóta első helyeit értékesebbnek tartja. A brit pilóta előbb egy Twitter-posztban, majd egy interjúban is reagált.

Lewis Hamilton és Fernando Alonso rivalizálása lassan tizenöt éve kezdődött. 2007-ben mindkét pilóta a McLarent erősítette – a végső győzelmet az idény végén az akkoriban a Ferrariban versenyző Kimi Räikkönen szerezte meg. Ebből az évadból származik az a kép is, amit Lewis Hamilton tett közzé a Twitteren vasárnap. Lewis Hamilton és Fernando Alonso rivalizálása lassan tizenöt éve kezdődött. 2007-ben mindkét pilóta a McLarent erősítette – a végső győzelmet az idény végén az akkoriban a Ferrariban versenyző Kimi Räikkönen szerezte meg. Ebből az évadból származik az a kép is, amit Lewis Hamilton tett közzé a Twitteren vasárnap.

A 2007-es Amerikai Nagydíjat megnyerő Hamilton a pódium tetején állva kezét a második helyezetten, Alonsón tartja. A poszt vélhetően egy válasz a spanyolnak, aki a De Telegraaf nevű holland lapnak adott interjújában azt fejtegette, Max Verstappen vb-elsőségei többet érnek, mint a brit pilóta sikerei.

„2005-ben és 2006-ban jól kezdtem az évet és képes voltam vezető pozícióba kerülni. Másoknak talán jobb autójuk volt, de én meg tudtam ugrani ezt az akadályt. Nekem sosem kellett a csapattársammal, Giancarlo Fisichellával megküzdenem a bajnoki címért. Ahogy Maxot sem láttam Sergio Pérez vagy Alex Albon ellen harcolni egy futamon szerzett győzelemért sem. De például Schumacher főként a saját csapattársa, Rubens Barrichello ellen küzdött, hogy világbajnok lehessen ötször egymás után, akárcsak Hamilton Nico Rosberggel és Valtteri Bottassal. Ez más, szerintem” – mondta az interjúban Fernando Alonso.

Miután Hamilton közzétette a képet, Alonso egy Twitter-posztban próbálta enyhíteni a helyzetet.

„Minden cím csodálatos, jól megérdemelt és inspiráló” – fogalmazott a spanyol versenyző.

Hétfőn Hamiltont az ESPN is megkérdezte a történtekről.

„Nincs sok mondani valóm erről. Tényleg, csak mosolygok az eseten, hogy őszinte legyek. Mindig próbáltam tisztelettudó lenni az évek során, és például ha bármikor megkérdeztek, ki jobb nálam, dicsértem másokat. Érdekes figyelni az ilyen megjegyzéseket, de igazából nem számítanak. Ezért írtam csak egy lájkjelet a képhez” – mondta el a hétszeres világbajnok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik