F1: Alonso szerint Hamiltonnak a mezőny végéről kéne rajtolnia

Vágólapra másolva!
2021.12.02. 13:20
null
Alonsónak (balra) nem tetszik, hogy Hamilton olcsón megúszta a motorcserét (Fotó: AFP)
Az előttünk álló hétvégén rendezik az idei Formula–1-es világbajnokság utolsó előtti versenyét, a debütáló Szaúd-arábiai Nagydíjat, amelynek felvezetéseként az Alpine csapat kétszeres világbajnok spanyol pilótája, Fernando Alonso nyilatkozata vágta ki a biztosítékot – többek között a világbajnoki címért harcoló Lewis Hamilton és a Mercedes szurkolói körében.

A spanyol ugyanis azt találta mondani, hogy szerinte a Mercedesnél rendkívül könnyedén kijátsszák az egyes erőforráselemek cseréjéért járó büntetésekre vonatkozó szabályokat, és a mezőny végéről kéne rajtolnia Hamiltonnak.

1. SZAÚDI NAGYDÍJ
DECEMBER 3., PÉNTEK
1. szabadedzés: 14.30–15.30
2. szabadedzés: 18.00–19.00
DECEMBER 4., SZOMBAT
3. szabadedzés: 15.00–16.00
időmérő: 18.00–19.00
DECEMBER 5., VASÁRNAP
A verseny (50 kör, 308.45 km) rajtja: 18.30
A KÖVETKEZŐ FUTAM
December 12, 14.00 Abu-dzabi Nagydíj, Abu-Dzabi

Történt ugyanis, hogy a hétszeres világbajnok brit Mercedesében még az októberi Török Nagydíj előtt negyedszer is motort cserélt az istálló, ami miatt 10 helyes rajtbüntetést kapott, majd később a Brazil Nagydíj előtt az ötödik motorját is megkapta – ám, ezért már csak öt rajthely büntetés járt –, s a friss erőforrás segítségével a 10. helyről keresztülgázolt a mezőnyön, és megnyerte a futamot.

Ezt követően Katarban is győzni tudott a brit, így két futammal az idény vége előtt ismét teljesen nyílttá vált a bajnoki versenyfutás, hiszen Verstappen és Hamilton között mindössze 8 pont a különbség – a holland javára. Verstappen egyébként a vetélytársának kiosztott brazíliai büntetésre már korábban is azt mondta, hogy nem elégséges, s hozzá csatlakozott most Fernando Alonso is.

„Akik a meghatározott számú motorcserét végrehajtották már egy évben, azok akkor induljanak szépen a mezőny végéről. Az öt helynek nincs semmi visszatartó ereje” – idézte a spanyolt az As című sportlap.

Arról egyelőre nincs információ, hogy az illetékesek fontolóra vennék-e Alonso javaslatát a következő szabálykönyv nyilvánosságra hozatala előtt…

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik