F1: Alonso magyarázatot követel a McLarentől - sajtóhír

Vágólapra másolva!
2015.03.02. 09:56
null
Állítólag Alonso is furcsállja, hogy csapata nem akar vele beszélni a balesetéről (Fotó: Reuters)
Hétfői sajtóhírek szerint Fernando Alonso maga is magyarázatot követel február 22-én történt tesztbalesetére a McLaren-istállótól, mert úgy véli, műszaki hiba előzte meg a balesetét.

A spanyol El Mundocikke szerint a versenyzőnek nincs emléke a balesetről, és maga is értetlenül áll az előtt, hogy a McLaren vezetősége nem akar beszélni vele a történtekről.

„Alonso és a hozzá közel állók meg vannak győződve arról, hogy valami hiba történt az autón" – írta a lap, hozzátéve, hogy a kétszeres világbajnok biztosítékot szeretne a McLarentől arról, hogy többé nem fordul elő hasonló eset. Az El Mundo a Circuit de Barcelona-Catalunya egyik bennfentesét is idézte név nélkül, aki azt mondta, bár rossz minőségű videofelvétel készült a balesetről, látszik, hogy az autó „szokatlanul változtat irányt”.

A legutolsó tesztet az orvosok utasítására elővigyázatosságból kihagyó Alonso valószínűleg még a héten zöld jelzést kap a doktoroktól, és ott lehet Melbourne-ben, ahol az FIA orvosainak formális vizsgálat után kell engedélyezniük, hogy rajthoz álljon.

A McLaren ragaszkodik ahhoz a verzióhoz, hogy a szél billentette ki az autót. Carlos Sainz Jr. hasonló balesetet szenvedett ugyanott ugyanazon a napon, az FIA állítólag ezért kezdett el vizsgálódni.

„Apám beszélt Luis García Abaddal (Sainz és Alonso menedzserével – a szerk.), aki azt mondta, nincs veszélyben Fernando melbourne-i szereplése. Fontos lenne nekem is, hogy ott legyen – mondta az újonc Sainz az El Confidencialnak. – Szerintem igazat mondanak a McLarennél, nagyon nehézzé tette a napot a szél. Az egyik körben harminc kilométer per órával fújt abban a kanyarban, a másikban már nyolcvannal. Balszerencsés eset volt, az ilyesfajta becsapódás tényleg fájdalmas lehet, de szerintem abba kellene hagyni a találgatásokat.”

A barcelonai teszt utolsó napján is úgy vélte a többség, hogy valami nem stimmel a McLaren szeles verziójában, és Nico Rosberg La Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozata szerint is sántít valami.

„Érdekes a véleményem, de nem mondhatom el – mondta a Mercedes német pilótája. – Ha autóba ülsz, mindig tisztában vagy vele, hogy történhet valami baj, de ez az eset nem tett bizonytalanabbá, mert nem tudom, mi történt. Még senki sem tudja. Talán még Fernando sem.”

Alonso a balesete óta nem nyilatkozott, csak egy videoüzenetet tett fel a YouTube-ra, s azt mondta benne, hogy jól érzi magát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik