F1: Alonso jövőre az Aston Martinban folytatja – hivatalos

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2022.08.01. 10:11
null
(Fotó: AFP)
Hivatalos oldalán jelentette be az Aston Martin Formula–1-es csapata, hogy a kétszeres spanyol világbajnok, Fernando Alonso a 2023-as évadtól a csapatnál folytatja pályafutását.

Hivatalos oldalán jelentette be az Aston Martin, hogy Fernando Alonso lesz Sebastian Vettel utódja a brit istállónál 2023-tól.

SZAVAZÁS

Ki kerül a visszavonuló Sebastian Vettel helyére az Aston Martinnál?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Csütörtök reggel jelentette be a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, hogy az idény végén visszavonul és befejezi aktív pályafutását. A találgatások azonnal megindultak, hogy ki fogja pótolni a német pilótát. Olvasóink a Haas versenyzőjét, Mick Schumachert várták a megüresedett helyre, de még Daniel Ricciardónak és Nico Hülkenbergnek is nagyobb esélyt adtak, mint az Alpine veteránjának.

A bejelentés szerint Alonso többéves szerződést kötött a britekkel, ezek szerint még egyáltalán nem gondol a visszavonulásra.

„Az Aston Martin rengeteg energiát fektet a győzelembe és rendkívül elkötelezett, ezért ma az egyik legizgalmasabb csapat a Formula–1-ben. Sok éve ismerem Lawrence-t és Lance-t, és teljesen nyilvánvaló, hogy megvan bennük az ambíció és a szenvedély, hogy sikeresek legyenek” – mondta Alonso.

37. MAGYAR NAGYDÍJ
JÚLIUS 29., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1.Sainz 1:18.750
2. szabadedzés: 1. Leclerc 1:18.445
JÚLIUS 30., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Latifi 1:41.480
Időmérő: 1. Russell 1:17.377
JÚLIUS 31, VASÁRNAP
A verseny: 1. Verstappen, 2. Hamilton, 3. Russell
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Augusztus 28., 15.00Belga Nagydíj, Spa-Francorchamps
Szeptember 4., 15.00Holland Nagydíj, Zandvoort
Szeptember 11., 15.00Olasz Nagydíj, Monza

„Végignéztem, ahogy a csapat szisztematikusan nagyszerű, győztes mentalitással rendelkező embereket vonzott, és meggyőződtem arról, hogy Silverstone-ban nagyon elkötelezettek az új létesítmények és erőforrások iránt.”

„A Formula–1-ben ma senki sem mutat szebb jövőképet és elkötelezettséget a győzelem iránt, és ez igazán izgalmas lehetőséget jelent számomra. Még mindig megvan bennem az ambíció, hogy az élvonalba kerüljek, és egy olyan szervezet tagja akarok lenni, amely elkötelezett a tanulás, a fejlődés és a siker mellett.”

A korábbi világbajnok ugyanakkor elismerte, hogy sok még a tennivaló az Aston háza táján.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy sokat kell tennünk az élvonalba kerülésért. Minden erőnkkel azon kell dolgoznunk, hogy megfelelően teljesítsünk.”

„A szenvedély és a teljesítmény iránti vágy, amelynek tanúja voltam, meggyőzött arról, hogy továbbra is élvezem a sportágat és elkötelezett vagyok iránta. Újra győzni akarok ebben a sportágban, ezért meg kell ragadnom azokat a lehetőségeket, amelyeket helyesnek érzek.”

A 41 éves pilóta távozása után így az Alpine-ban is megüresedett egy hely, erre a legnagyobb esélyes a Formula–2 2021-es évadának bajnoka, Oscar Piastri lehet.

Az ausztrál autóversenyző a nevelőszériában aratott sikere után nem kapott egyből ülést a száguldó cirkuszban, azonban a pletykák már télen is arról szóltak, hogy 2023-ban már lehet helye a rajtrácson.

Fernando Alonso 21 éve 4 hónapja és 27 napja kezdődött F1-es pályafutása során eddig 347 versenyen indult. Előbbi már most is rekord, utóbbi kategóriában pedig három futam múlva, az Olasz Nagydíjon érheti be az éllovas Kimi Räikkönent.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik