F1: Alonso eddig nem elégedett a visszatérésével

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.04.02. 14:12
null
Fernando Alonso szerint van még mit fejlődnie az F1-es visszatérése után (Fotó: AFP)
Hiába nyújtott erős teljesítményt Fernando Alonso a visszatérése utáni első futamán, az Alpine versenyzője nem teljesen elégedett önmagával. Alonso azonban arra számít, hogy a szezon harmadik versenyén már meg tudja mutatni, mire képes igazán.

 

Nem indult rosszul Fernando Alonso idénye, aki két év kihagyás után tért vissza a Formula–1 mezőnyébe. A kétszeres világbajnok könnyedén legyőzte a csapattársát, Esteban Ocont az első időmérőn, és a Q3-ba bejutva végül a kilencedik pozícióba kvalifikálta magát. A futamon részese volt néhány izgalmas csatának, ám a 32. körben (önhibáján kívül) fel kellett adnia a versenyt.

Az mindenképp lenyűgözőnek mondható, hogy Alonsón nem különösebben látszott meg a kihagyás, és hamar felvette újra a ritmust, ám a kétszeres világbajnok szerint ez még messze nem a legjobb formája volt.

„Egyáltalán nem értek egyet azzal, hogy szinte tökéletesen mentem, hiszen nem nyújtottam a százszázalékos formám. Volt pár élvezetes csata, egy részük jól ért véget, míg a többi kevésbé, mert megelőztek minket. Nekem azonban mindenképpen növelnem kell a tempómat és önbizalmamat” – vallotta be Alonso.

„Többet kell kihoznom az autóból és a fékekből, és jobb rajtokra lesz szükségem. Vannak apró hibák, amelyeket nem tudtam kijavítani a teszt óta, de remélhetőleg két verseny múlva már jobb teljesítményre leszek képes” – vélekedik a kétszeres világbajnok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik