F1: Alonso? Bottas? Ocon? Kit választ a Mercedes? Szavazzon!

Vágólapra másolva!
2016.12.07. 16:40
null
Fernando Alonso és Valtteri Bottas is a Mercedes jelöltjei közé tartozik (Fotó: Action Images)
Nico Rosberg visszavonulása után a Mercedes vezetőségének legfontosabb feladata, hogy pótolja a német világbajnokot. Az F1-es szurkolótábor számára az új autók bemutatásáig az lesz a legizgalmasabb téma, hogy ki lesz Lewis Hamilton új csapattársa. Egyelőre négy-öt név van a kalapban, de könnyen bővülhet a kör.

 

„Sokan Fernando Alonsót látják a Mercedesnél, de jobb lesz kivárni ennek a végét. Nagyon jó pilóta, ez nem kétséges" – válaszolta Bernie Ecclestone arra a kérdésre, szerinte ki lesz Lewis Hamilton csapattársa 2017-ben a Mercedesnél.

Alonsót már tavasszal összehozta a spanyol sajtó a Mercedesszel, s a pletykák Nico Rosberg visszavonulását követően megerősödtek. Akkoriban még Hamilton helyén látták honfitársai a kétszeres világbajnokot, aki elmondása szerint az idén, 36 évesen jobban versenyzett, mint tíz éve, amikor második világbajnoki címét szerezte – csak éppen nem volt elég jó autója ahhoz, hogy dobogóra álljon.

SZAVAZÁS

Ki lesz Lewis Hamilton csapattársa a Mercedesnél 2017-ben?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A Mercedes vezetősége még arról sem döntött, hogy csúcspilótát szerződtessen, vagy „biztonsági" megoldást válasszon, így szabadon szárnyalhatnak a pletykák. Mivel egyes hírek szerint a Mercedes 2018 végén, Hamilton szerződésének lejártakor kiszállna az F1-ből, a spanyolok tavaszi elmélkedése is érdekessé válik, miszerint az F1-ben első csapatként érheti el, hogy egymás után három évben más-más pilótával nyer egyéni vb-címet, és ezzel szemlélteti, hogy elsősorban az autó számít.

Viszont Alonsónak és Hamiltonnak már van közös múltja, ami nem túl szép emlék számukra 2007-ből. Kell ennek a második felvonása Wolffnak, aki olykor már a Hamilton–Rosberg csatát sem tudta kordában tartani?

Alonso mellett Max Verstappent vagy Sebastian Vettelt látnák szívesen a szurkolók Hamilton oldalán, de a hollandot és a németet szerződés köti jelenlegi csapatához, ráadásul ők Alonsónál nagyobb eséllyel szállhatnak harcba a világbajnoki címért a 2017-re átépített autókkal.

Vettelhez és Verstappenhez képest kifejezetten reális lehetőség Valtteri Bottas szerződtetése a Williamstől. A finn egy évre állapodott meg a grove-iakkal, de Toto Wolff tehet róla, hogy váltson, hiszen Bottas menedzsereként is dolgozik. Bottas megérett arra, hogy győzelemre esélyes autóban is kipróbálja magát, és Hamilton mellett berobbanhat az elitbe. A Mercedes tehet a pótlásáról is, Pascal Wehrleint ajánlhatná fel, és/vagy jelentős kedvezménnyel adná a motort, ami a Williams számára nagyon csábító megoldás lehet.

Ha a Williams esetleg meg tudna egyezni Jenson Buttonnal, akit már korábban csábítgatott, Lance Stroll mellé egy remek tanítómestert ültethetne a másik autóba. Button azt mondta, megbánta, hogy túl korán döntött a visszavonulásról, de lehet, hogy már olyan szinten feldolgozta magában, hogy nem térne vissza.

Hacsak nem a Mercedes hívná. Button jól ismeri a csapatot, 2003-tól 2009-ig versenyzett a brackleyi istállónál, amely ez idő alatt volt BAR, Honda és Brawn is (utóbbival lett világbajnok). Ráadásul Hamilton mellett a McLarennél megállta a helyét.

A Mercedes másik két lehetősége az általa felkarolt és az F1-be juttatott kettős egyik tagja, Wehrlein vagy Esteban Ocon. A francia már a Force Indiáé, de szükség esetén a Mercedes belenyúlhat a (gyakorlatilag kölcsön)szerződésébe. Wehrlein végigversenyezte a szezont a Manornál, de a Mercedes még egy lépcsőfokot beiktatna, Wolff többször beszélt róla, hogy középcsapatban tudná elképzelni a németet – akinek nemzetisége is nagy előnye, de nagyon végső megoldásnak tűnik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik