F1: Alain Prost lett a Renault istálló új igazgatója

Vágólapra másolva!
2019.07.29. 21:43
null
Prost lett a főnök a Renault-nál (Fotó: AFP)
A hétvégi Formula–1-es Német Nagydíj sem éppen a Renault istállóról szólt: Daniel Ricciardo motorhiba, Nico Hülkenberg vezetői hiba miatt adta fel az év eddigi legjobb versenyét, így a francia alakulat pont nélkül zárt, idén már ötödször. A futam után az istálló vezetésében változás történt: Alain Prost különleges tanácsadóból előlépett Thierry Bollore helyére általános vezérigazgatónak.

A Renault tavaly a 4. helyen zárt a konstruktőri világbajnokságon, ám a gyári istálló 2016-os visszatérése óta mutatott folyamatos javuló tendencia erre az évre megszakadni látszik. Hiába szerződtették Nico Hülkenberg mellé kiemelkedő fizetésért Daniel Ricciardót, a csapat a szezon fele után csak a hatodik helyen áll a konstruktőri vb-n, s már ötször nullázott az idényben a vasárnapi Német Nagydíjjal együtt.

Az autosport.com beszámolója szerint azonban a franciák vezetőségében még a német versenyhétvége előtt végrehajtották a változtatást: Thierry Bollore a Renault utcai részlegéhez került, míg Alain Prost ügyvezetői jogkörrel nem rendelkező igazgatóként folytatja a jövőben a különleges tanácsadói posztját otthagyva.

A Renault közleménye szerint a váltás és az átpozicionálás célja a megfelelő stratégia és koncepció felállítása, továbbá elszámoltathatóság és átláthatóság biztosítása a részvényesek felé.

A francia istállónál így tulajdonképpen Alain Prost lesz Cyril Abiteboul csapatvezető felettese.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik