F1: Aki Vettelt bántja, igazából Webbert bántja - Horner

Vágólapra másolva!
2013.08.14. 13:30
Akik megkérdőjelezik Sebastian Vettel képességeit, elsősorban Mark Webbert bántják – ez a véleménye Christian Hornernek, a Formula–1-es Red Bull-istálló csapatfőnökének. A szakember szerint a 2009 óta 29 versenyt és három vb-címet nyerő Vettel zsenialitását az tükrözi leginkább, hogy folyamatosan képes jobban teljesíteni az ez idő alatt kilenc futamgyőzelmet arató ausztrálnál.

„A Sebbel szemben megfogalmazott kritikák nagyon bántóak Markra nézve, hiszen két autónk van, és Mark is kiváló versenyző – mondtaHorner az Autosport magazinnak. – Mindig lesznek bírálatok, főleg az ellenfeleink részéről, de nekem meggyőződésem, hogy Seb a legnagyszerűbb versenyző, ő az igazi."

A csapatfőnök szerint Vettel mindenképpen az F1 legendái közé fog kerülni, hiszen „a sportág egyik legfényesebb korszakát uralja, amikor olyan ellenfelekkel kell megküzdenie, mint Fernando Alonso, Lewis Hamilton, Kimi Räikkönen, Jenson Button vagy éppen Mark Webber".

„Úgy nyerte meg sorozatban a világbajnoki címeket, hogy mindenki ugyanazokat a gumikat használta, a többségünk nem mehet el tesztelni, és nagyon kiegyenlítettek az erőviszonyok. Ha a mienk lett volna a legjobb autó, minden versenyen kettős győzelmet arattunk volna" – tette hozzá Horner.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik