F1: „A Williams jobb, mint gondolják” – Verstappen Russell remekléséről

Vágólapra másolva!
2021.09.28. 11:35
null
Verstappen (jobbra) szerint nemcsak Russellnek (balra) köszönhetők a Williams kiugró eredményei (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Red Bull holland versenyzője, Max Verstappen nem vonja kétségbe George Russell tehetségét, ugyanakkor úgy érzi, a brit fantasztikus eredményeihez kellett a Williams autója is, amely nem kap elég elismerést.

 

George Russell remek idényt teljesít a Williamsszel, több ízben bejutott már az időmérő harmadik szakaszába, ráadásul az elmúlt négy versenyhétvégét tekintve két alkalommal is a top 3-ba sikerült kvalifikálnia magát, illetve Spában az el sem rajtoló versenyen pályafutása első dobogóját ünnepelhette.

Noha még mindig szokatlan az elmúlt három idényt az utolsó helyen záró csapatot a mezőny első felében látni, a Red Bull versenyzője, Max Verstappen kiemelte, nemcsak Russell teljesítményének köszönhetők a kiugró eredmények, hanem a grove-iak sokat javuló autójának is.

George kétségtelenül nagyon-nagyon jó pilóta, de amikor ilyen eredményeket érsz el, az azt is megmutatja, hogy az autó nem olyan rossz, mint amilyennek az emberek gondolják. Pontokat szerzett, jó időmérői voltak, és ott volt Spa is. Nyilván az autója nem Red Bull vagy Mercedes, de nagyobb szárnyat használtak, több leszorítóerőt, és esőben különben is minden szorosabbá válik."

„Ettől még így is elképesztő munkát végzett, ám az embereknek meg kell érteniük, hogy az autó már nem olyan rossz, mint amilyennek gondolják."

Russell neve mellett 16 pont áll, míg a Williams eddig összességében 23 pontot gyűjtött a mostani idényben, aminek révén a nyolcadik helyet foglalja el a konstruktőri tabellán hét nagydíjjal a vége előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik