F1: a Williams célja csak a célba érés volt Melbourne-ben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.20. 12:02
null
A Williams a mezőny végén kullogott Melbourne-ben (Fotó: AFP)
Nehéz F1-es idénynyitón van túl a Williams, ami után George Russell, az istálló fiatal pilótája elárulta: csak annyit tudtak tenni a versenyen, hogy a lehető legtöbb adatot gyűjtik az autóról, és a végén épségben célba érnek.

 

Már a téli tesztek sem alakultak éppen ideálisan a Williams számára. Az első négy napból két és felet ki kellett hagynia George Russellnek és Robert Kubicának, mert az FW42-es nem készült el időben. A téli felkészülés végére szinte teljesen biztossá vált, hogy a grove-i istálló lesz a sereghajtó 2019-ben.

35. AUSZTRÁL NAGYDÍJ
MÁRCIUS 15., PÉNTEK
1. szabadedzés:Hamilton 1:23.599
2. szabadedzés:Hamilton 1:22.600
MÁRCIUS 16., SZOMBAT
3. szabadedzés:Hamilton 1:22.292
Időmérő:Hamilton 1:20.486
MÁRCIUS 17., VASÁRNAP
Futam:1. Bottas, 2. Hamilton 3., Verstappen
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Március 31., 17.10
Bahreini Nagydíj, Szahír
Április 14., 8.10Kínai Nagydíj, Sanghaj
Április 28., 14.10Azeri Nagydíj, Baki

Eszerint alakult az első versenyhétvége is a Williams pilótái számára – az időmérőn és a futamon is az utolsó két helyen zártak. Russell – aki a mezőny egyik újonca – elismerte, hogy a lemaradásuk igencsak nagy, ráadásul számára sem jelent jót az, hogy a legtöbb versenyzővel nem tudja összemérni magát.

„Ami az én szempontomat illeti, csak a csapattársammal tudom összehasonlítani magam. Nyilván nem vagyok csalódott, amiért én végeztem előrébb, de az nem túl izgalmas, hogy az utolsó helyekért küzdünk. Keményen kell dolgoznunk, hogy rendbe tegyük a dolgokat” – szögezte le a 21 éves pilóta.

Russell végül kétkörös hátránnyal ért célba a 16. helyen, Kubica pedig még a csapattársától is kapott egy kört. Igaz, utóbbi autója megsérült a rajt utáni tülekedésben, és emiatt Russell sem tartja igazságosnak összehasonlítani kettejüket.

„Van, amiért elégedett vagyok a hétvégét illetően, hiszen a szombat nagyon jó nap volt számomra – emlékezett vissza a brit. – Úgy hagytam el a pályát, hogy magasra emelhettem a fejem. Azt tudtuk, hogy a versenyen mire számíthatunk. A csata viszont nem volt igazságos Roberttel, hiszen kissé megsérült az autója a rajtnál. Mindkettőnk számára csak célba kellett érni, és annyit tanulni, amennyit csak lehet.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik